KOP'ta Girişim ile Harekete Geçin, Hedeflerinizi Gerçekleştirin!

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle; Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknokent / SELÇUK TTO tarafından uygulamaya konulan ve Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi iş birliği ile Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de "KOP’TA GİRİŞİM” Projesi başlıyor. Detaylar haberimizde..

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı destekleriyle; Selçuk Üniversitesi ve Konya
Teknokent / SELÇUK TTO
tarafından uygulamaya konulan ve Girişimci İş Adamları Vakfı Konya
Şubesi
iş birliği ile KOP Bölgesi illerinden Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde’de "KOP’TA GİRİŞİM” Projesi başlıyor. Son başvuru tarihi 25 Ocak 2018'e uzatılmıştır.

KOP’TA GİRİŞİM Projesi, hayata geçmeyi bekleyen teknolojik veya sosyal projesi olan ya da hali
hazırda ürün geliştirmiş ve yatırımcı arayan, yaratıcı iş fikirleri/ürünleri ile başvuran
girişimcilerin, atanan İş Rehberi katkısıyla geliştirme, iş planı hazırlama, ticarileştirme,
yatırımcı ile buluşma imkanına kavuşacağı ve sonucunda en yüksek puanı alan 10 (5 Girişimci
adayı ve 5 Start-Up) Finalist ekibin yatırımcılara sunum yapma şansı elde edeceği ve nakdi ödül
alacağı bir proje.

Programın Amacı ve Kapsamı

“KOP’TA GİRİŞİM” Projesi kapsamında; KOP Bölgesi’nde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını sağlamak, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesine fırsat tanımak, girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, girişimcileri yatırımcılarla buluşturmak ve girişimcilerin ulusal/uluslararası pazarlarda yer almalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Proje ile "Bölgesel Melek Yatırım Ağı" altyapısınının oluşturarak "KOP Melek Yatırım Ağı"nın kurulması hedefleniyor.

Kimler Başvurabilir, Başvuru Kategorileri Nelerdir? 

KOP’TA GİRİŞİM Projesi'ne; iş fikri olan girişimci adayları, ürününü geliştirmiş, prototipi hazır olan ve yatırımcı arayan Start-Uplar, farklı iş fikirlerine yatırım yapmak isteyen potansiyel melek yatırımcılar, iş rehberleri ve mentörler başvuru yapabilirler.

Başvuru Kategorileri
1. Kategori:
  • Teknoloji, Ar-Ge, inovasyon ya da tasarım içeren İş Fikri Olan Erken Aşama Girişimci Adayları olarak başvurularınızı 1. kategori kapsamında gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sosyal açıdan güçlü bir etki potansiyeline sahip Bir Fikri Olan Sosyal Girişimci Adaylarıolarak başvurularınızı 1. kategori kapsamında gerçekleştirebilirsiniz.
  • Yaratıcı iş fikri ya da ürünleri olan İş Kurmaya Yönelik Girişimci Adayları olarak başvurularınızı 1. kategori kapsamında gerçekleştirebilirsiniz.
2. Kategori:
  • Ürününü geliştirmiş, prototipi hazır olan ve yatırımcı arayan Start Up’lar olarak başvurularınızı 2. kategori kapsamında gerçekleştirebilirsiniz.

Sağlanacak Destek ve Fırsatlar

  • Girişimci yatırım fonları ve melek yatırım fonlarından destek alma fırsatı,
  • Yatırımcılar ile bire bir görüşme ve sunum yapma fırsatı,
  • 1 yıl süreyle kuluçka programına girme hakkı,
  • Pazara en yakın olan iş fikirlerine olası müşterilere erişebilme ticarileştirme fırsatı,
  • Girişimcilere; girişimcilik eğitimleri, mentör ve iş rehberi desteği,
  • Start-Up hızlandırma danışmanlık hizmeti,
  • İş planı hazırlama ve geliştirme desteği,
  • Potansiyel melek yatırımcılara melek yatırımcılık eğitimleri, ayrıca melek yatırımcılık, stratejik yatırımcılık ve finansal yatırımcılık konularını irdeleme fırsatı,
  • Yeni teknoloji arayışı içinde olup teknolojik bir ortaklık kurma fırsatı,
  • Finale kalan ilk beş girişimciye toplam 17.000 TL ve ilk beş Start-up’a toplam 53.000 TL olmak üzere toplam 70.000 TL ödül kazanma fırsatı.

Girişimci İş Fikri başvuruları 9 Ekim 2018 itibariyle başladı, son başvuru tarihi 15 25 Ocak 2019

KOP’TA GİRİŞİM Projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.koptagirisim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor