MÜSİAD ile YediHilal’in Düzenlediği Ticaret Mektebi Başlıyor!

MÜSİAD ile YediHilal’in birlikte düzenlediği “Ticaret Mektebi” projesinin tanıtımı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

MÜSİAD ile YediHilal’in birlikte düzenlediği “Ticaret Mektebi” projesinin tanıtımı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İş dünyasından önemli isimlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen programda, çalışmanın koordinatörlüğünü üstlenen Mehmet Cebeci tarafından katılımcılara sunum yapıldı ve projenin yol haritası ortaya konuldu.

7-8-9 Aralık 2018 tarihleri arasında, MÜSİAD Genel Merkez’de, Üniversiteli öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek olan projenin “Ticaret Mektebi Kamp Programı”ndan sonra bir dönem sürmesi hedefleniyor. Belirlenen müfredat programı ile birlikte, usta-çırak ilişkisine dayalı saha çalışmalarının başlaması öngörülüyor.

Çalışmanın yürütücüleri olan YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altıntaş, yaptıkları açılış konuşmalarında Usta-çırak ilişkisine dayalı, ticaret ahlakına sahip, helal-haram sınırına dikkat eden ve özellikle gençlerde tacirlik ile ilgili yeni ufukların çizilmesi gerektiren düşünceyi ortaya koymak istediklerini belirttiler.

Ticaret Mektebi çalışma lansmanı, katılımcıların soru ve değerlendirmeleriyle sona erdi.

Ticaret Mektebi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.musiad.org.tr ve www.yedihilal.org web adresleri ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor