SOCAR'dan Gençler İçin: İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi!

Hayata geçirdiği dev projelerle Türkiye ve Azerbaycan ekonomisine güç katan SOCAR Türkiye, gençleri yarınlara hazırlamak için yeni bir “İnovatif Düşünme ve Girişimcilik” projesine başlıyor. Detaylar haberimizde..

Hayata geçirdiği dev projelerle Türkiye ve Azerbaycan ekonomisine güç katan SOCAR Türkiye, gençleri yarınlara hazırlamak için yeni bir “İnovatif Düşünme ve Girişimcilik” projesine başlıyor. 

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “İnovatif Düşünme ve Girişimcilik” projesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve SOCAR Türkiye Dış İlişkiler Başkanı Murat LeCompte’un imzaladığı bir protokolle hayata geçti. Gençlerin inovatif düşünme becerilerini geliştirmek için “Dersimiz: Girişimcilik” adıyla başlattığı projeyi duyuran SOCAR Türkiye, mesleki ve teknik ortaöğretimin niteliğini de artırmayı hedefliyor. 

Tüm dünyada ekonomilerin büyümesi için çıkış yolu olarak görülen ‘girişimcilik’, üretim ve istihdama katkısından dolayı Türkiye ekonomisi açısından da büyük önem taşıyor. İzmir’de Aliağa İlçe Eğitim Müdürlüğü faaliyet alanı içindeki 8 lise ile Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü faaliyet alanı içindeki 2 lisede öğrenim gören tüm lise öğrencilerini kapsayan SOCAR Türkiye İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Projesi’nin, iki eğitim öğretim yılı sürmesi planlanıyor.

Proje ile gençlerin sosyal beceri, inovatif düşünme, yenilikçi fikirler ortaya çıkarabilme ve sunabilme potansiyellerinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, eğitimler, yarışmalar ve iş kampları sonucunda ortaya çıkan projeler arasından seçim yapılacak. Sonrasında hayata geçirilecek hızlandırıcı çalışmalarla, seçilmiş projeler için kamu ve özel kurumların hibe programlarından destek bulunması ve bu projelerin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor