2018 Yılı "İhracatın Yıldızları" Ödülleri Sahiplerine Kavuştu

Türkiye İhracatçılar Meclisi önderliğinde, Dünya Gazetesi ve DHL Express iş birliği ile düzenlenen “İhracatın Yıldızları” yarışmasında kazananlar belirlendi. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi önderliğinde, Dünya Gazetesi ve DHL Express iş birliği ile düzenlenen “İhracatın Yıldızları” yarışmasında kazananlar belirlendi. Türkiye’nin ihracatına yön veren başarılı firmaların ödüllendirildiği ilk ve tek yarışma olan “İhracatın Yıldızları” organizasyonu bu yıl Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin de katılımıyla 17’nci kez düzenlendi.

Ekonomik büyümeye sağladıkları katkıyla takdir toplayan ihracat şampiyonlarının belirlendiği yarışmada 298 firma arasından 11 kategoride 22 firma ödüle layık görüldü.

Gülle: "71.000 İhracatçımız İle Omuz Omuza, 2023 Hedeflerimize Ulaşacağız"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, yaptığı konuşmada “Ticarette korumacılık eğilimlerinin arttığı, küresel ekonomideki tehditlerin had safhaya ulaştığı dönemlerde bile ülke olarak büyük başarılar imza atıyoruz. Ekim ayında yakaladığımız 15,7 milyar dolarlık rekor ihracat gelecek başarılarımızın da en büyük göstergesi oldu. Şu anki veriler de, Kasım ayında yine %10’un üzerinde bir ihracat artışına işaret ediyor. Ay sonunda da yeni başarılara imza atarak,170 milyar dolarlık ihracat hedefimize, bir adım daha yaklaşmış olacağız. Etkinliğimizde de, bu başarımızın gizli mimarlarını, fark yaratan yıldızlarımızı bir araya getirdik. Geliştirdikleri inovatif ürünleriyle, özgün tasarımlarıyla fark yaratan 22 gizli şampiyonumuza; E-ticaretten hizmet ihracatına; özgün üretimden girişimciliğe, 11 farklı kategoride ödüllerini takdim ettik. Ödül törenimiz boyunca, bu firmalarımızın ilham veren hikâyelerini dinleyerek, yeni pazarlara nasıl yelken açtıklarını öğrendik. Tüm firmalarımızın, Ar-Ge’yi, inovasyonu, tasarım ve markalaşmayı ön plana çıkararak, katma değerli üretime ve ihracata odaklanmasını hedefliyoruz. Devletimizin ve milletimizin desteği ile, bu farkındalığa sahip 71.000 ihracatçımız ile omuz omuza, 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

Özsan: "Türkiye’yi Dünyaya Bağlayan Her Adım Çok Değerli"

DHL Express Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Özsan ise, Türkiye’de 37 yıldır faaliyette bulunan DHL Express’in sunduğu İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nin 17 yılı geride bıraktığına işaret ederek, “17 yıldır ihracatın şampiyonlarını sahnemizde ağırlıyoruz. Bu ödül töreninde şirketlerimizin başarılarını kutlamanın yanısıra, ülke ekonomisinin gelişimine olan katkılarını da ödüllendiriyoruz. Çünkü biliyoruz ki Türkiye’yi dünyaya bağlayan her adım çok değerli. Uluslararası ticarete güç katmak üzere üstlendiğimiz rol bize Türkiye’nin dünyayla kurduğu ticari bağları daha da güçlendirmek gibi önemli bir sorumluluk yüklüyor. Bunun için ihracatçılara özel ürünler geliştiriyor, uluslararası ticaretteki son trendleri yakından takip ediyor, iş ortaklarımıza yol gösterici olmak için çalışıyoruz. Son dönemde hem tüketicilere yönelik olarak hem işletmeler arası alanda uluslararası e-ticaret büyük fırsatlar sunuyor. Bu hızlı büyüyen global pastadan Türkiye’deki üreticiler ve girişimcilerin de önemli pay alması mümkün. Türkiye’nin pazarlarını genişletmek, ürün karmasını zenginleştirmek, katma değerli ürünlerin ihracatıyla ekonomik büyümeye çifte katkı sağlamak için çalışan şirketlerimizin bugüne kadar başardıkları, bundan sonrası için de çok önemli ipuçları veriyor” diye konuştu.

Hakan Güldağ: "Dünyayı Türkiye İçin Küçültenleri Ödüllendiriyoruz"

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise, “İhracatın Yıldızları – Türkiye’nin Gizli Şampiyonları Ödülleri, Türkiye’nin çıtasını yükselten ihracatçılarımız arasındaki bir yarışma. En iyiler, en yenilikçiler, enerjisini akılla birleştirip, ürünleriyle, tasarımlarıyla, kaliteleriyle dünyadaki rakiplerine fark atanlar ödüllendiriliyor. Bu yarışmanın kazananı çok, kaybedeni hiç yok! Çünkü İhracatın Yıldızları yarışması ihracatçılarımızı hem moral hem de maddi olarak teşvik eden ilk ve tek yarışma. İhracatçılarımız, dünyayı Türkiye’ye yakınlaştırıyorlar, biz de deyim yerindeyse; ‘dünyayı Türkiye için küçültenleri’ ödüllendiriyoruz” dedi.

Toplam 11 Kategoride 22 Firma Ödüle Layık Görüldü

İhracat Performans Ödülü: Çolakoğlu Metalurji, Tosçelik Profil, Kaptan Metal

Özgün Ürün Şampiyonları Ödülü: E-Berk, Mogul Tekstil, Dermokil

Sınır Tanımayan Şampiyonlar Ödülü:  Fatinoğlu Holding, Morton Medikal, Mutlu Makarnacılık,

e-İhracat Şampiyonu Ödülü : Kaft Tasarım

Hizmet Şampiyonu Ödülü: VLMEDIA Yazılım

Turquality Şampiyonu Ödülü: Bantboru

Girişimcilik Şampiyonu Ödülü: Vezirköprü Orman Ürünleri,

Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonu Ödülü: Yüksel Tohum

En Çevreci Şampiyon Ödülü: Netpak Ambalaj,

Ar-Ge Merkezi İnovasyon Şampiyonu Ödülü: Tunay Gıda,

En Uzun Süreli İhracat Performansı Ödülü: Tirsan Kardan,

Özel Ödül: Ak Değirmen Makine, Akuakare Su Ürünleri, Akbaşlar Tekstil, Eko Food Gıda,

Jüri Büyük Ödülü: MİLGEM

İhracatın Yıldızlarına Özel Destekler

İhracatın Yıldızları’nda ödül alan 22 firmayı, DHL Express, Dünya Gazetesi, Akbank (Ana Sponsor) ve Turkcell (İletişim Sponsoru) ayrıca ödüllendiriyor. Hızlı hava taşımacılığı lideri DHL Express, üretici-ihracatçı şirketler bazında dereceye giren firmalara yurt dışına ücretsiz gönderi hakkı sunacak. Dünya Gazetesi’nin tüm kazananlara 1 yıllık ücretsiz abonelik hakkı verdiği yarışmada; Akbank tarafından Akbank Wings Business Kart avantajları ile birlikte her kategoride ödüle değer bulunan firma, kurum ve kuruluşlara, yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinde kullanılmak üzere; Birinciye 150.000 mil puan, İkinciye 85.000 mil puan, Üçüncüye 45.000 mil puan armağan edilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor