Kitlesel Fonlama İle Gerçekleşmiş Garip Ama Özgün Fikirler!

Tüm büyük projeler ve işletmeler önce bir fikirle başlar ve ilk olarak özgün bir şekilde yaratıcılığını konuşturup ortaya bir proje çıkarır. İşte karşınızda kitlesel fonlama ile desteklenmiş tuhaf ancak bir o kadar da başarılı olan bir kaç proje. Detaylar haberimizde..

Kitlesel fonlama hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak finansmanın sağlanmasıdır. Tüm büyük projeler ve işletmeler önce bir fikirle başlar ve ilk olarak özgün bir şekilde yaratıcılığını konuşturup ortaya bir proje çıkarır. Tabi hayata geçirelen fikirler zamanla bizim hayatımızda da etkin rol oynamaya başlıyorsa işte orada başarı faktörleri yatıyor.

Herkesin mutlaka;

  • Acaba şunu yapsam olur mu?
  • Ya bir fikrim var ama gerçekten bana herkes güler mi? 
  • Acaba bu çılgın fikirlerim destek alır mı?

tarzında aklını kurcalayan düşünceleri vardır. Hatta bir çoğumuz bu gibi düşünceler ve maddi yetersizlikler nedeniyle düşünmekten bile korkar hale gelerek yaratıcılığımızı kaybederiz.

İşte tamda bu noktada kitlesel fonlaması sisteminin önemi ortaya çıkıyor. Çünkü kitlesel fonlama sistemi; hiç ummadığımız fikirlerin hayata geçirilerek insan hayatında önemli bir yer edinmesini amaçlıyor. Kitlesel fonlaması sistemi denilen mekanizma fon talep eden proje sahiplerine fikirlerini gerçekleştirebilmeleri için destekçi oluyor.

Şimdi kitlesel fonlama ile desteklenmiş tuhaf ancak bir o kadar da başarılı olan bir kaç proje inceleyelim; 

1-) BugASalt- The Final Push: Orijinal Tuz Silahı

Genellikle yaz aylarında artan sineklerle baş etmek zorunda kalmak biraz canımızı sıkabilir. Kabul edelim ki sinek raketleri de sıkıcıdır. Av tüfeğine benzeyen bu alet sıradan sofra tuzu kullanarak kullanıcıların ev sineklerini ve sivrisinekleri imha etmesini sağlıyor ve Lorenzo Maggiore’nin bu fikri Indiegogo’nun en başarılı kampanyalarından biri olma özelliğini taşıyor. 2012 yılında başarılı olan bu proje aynı yılda 10.000′in üzerinde müşteri ve 21.400′den fazla Bug-A-Salt Orijinal Tuz Silahı satılmıştır. Tehlikeli kimyasallar ve böcek ilaçları kullanmak yerine sıradan sofra tuzu kullanmak daha iyi bir yoldur. Sadece sıradan sofra tuzu kullanılarak sinekleri ve diğer haşere böceklerini öldürmek için bu dahiyane tasarımla minyatürize edilmiş bir av tüfeği etkisi yaratılır. Özellikleri arasında zehirli madde içermemesi, bataryalı olmaması, son derece kullanımı kolay olması, tavanlar ve köşelerdeki davetsiz böceklere de kolayca yok edilebilir özelliklerini taşımaktadır.

2-) Breathometer: Alkol Ölçüm Cihazı

Breathometer, nefes analizi teknolojisinde öncüdür. Misyonları, insanların daha akıllı kararlar almalarına ve yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak için dünyanın ilk taşınabilir nefes analizi platformunu oluşturmaktır. Bu özgün ve yaratıcı icat olan Breathometer’s akıllı telefonlarınızı alkol ölçüm cihazına döndürüyor. iOS ve Android uyumlu olan aksesuarı kullanabilmeniz için ilk başta uygulamayı mobil cihazınıza indirilmesi ve ardından Breathometer’ı mobil cihazınızın 3,5 mm kulaklık girişine takmanız gerekiyor. Cihaz alkol oranınızı test ediyor ve uygulama sonuçlarını kaydediyor. Proje sahibi Charles Michael Yim, Silikon Vadisi’nin deneyimli 3x’lik bir seri girişimcisidir. Eylül 2012′de Charles Michael Yim tarafından kurulan Breathometer için, ABC’nin Emmy Ödülü kazanan Shark Tankı’nda bir Reality TV yıldızı olduğu için Mark Cuban’ın da dahil olduğu 5 ünlü yatırımcıyı 1 milyon dolarlık Breathometer’a yatırım yapmaya ikna etmiştir. Indiegogo’nun başarılı kampanyalarından olan Breathometer’s için 15 Nisan 2013′te % 553 fon sağlandı.

3-) Lady Dinah’s Cat Emporium: Kedi Kafe

Londra ve dünyadaki inanılmaz hayvan sever insanlar tarafından yoğun ilgi gören Lauren Pears’ın bir projesi olan Cat Emporium, 15 Şubat 2013 tarihinde, kediler ve insanların Shoreditch yakınlarındaki Doğu Londra’da bir rahatlama ve sevinç ruhu içinde paylaşacakları lüks bir alan açılması fikri için başvurduğu Indiegogo platformundan 109.510 £ toplandı. Başlarda yer bulmakta zorlanan proje sahibi, Birleşik Krallık’ta yeni bir iş türü açmanın bürokrasisini müzakere ettikten ve sosyal medya ağlarının aracılığıyla harika destekçilerle emin adımlarla kendini duyurdu. Kedilerle her seans 2 saat sürmektedir. Ayrıca kedileri iyi ve sağlıklı tutmanın maliyetlerini karşılanması ve personellerin bakım masraflarının karşılanması için 5 sterlinlik bir teminat bulunmaktadır.

Belki de bunun gibi birçok fikir aklınızdan geçmiş olabilir. Ya da daha çılgınlarcası… Yani tuhaf diye düşündüğünüz fikirler aslında yaratıcı olabilir. Sonuçta öyle ya da böyle bu başarılı girişimlerin sonunda bazı insanların hayatlarında da etkin rol oynayabiliyor. Bu yüzden hiçbir zaman projenizi tuhaf bulmayınız ve kitlesel fonlama ile çılgınca fikirler üretmeye devam ediniz.

Fongogo kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor