İşletmelerini Kurmak İsteyen Web Profesyonellerine Öneriler

Küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, kendi küçük işletmelerini kurmakta olan web profesyonelleri için müşteri iletişimi üzerine öneriler paylaştı.Detaylar haberimizde..

GoDaddy, web profesyonellerine kendi küçük işletmelerini kurarken yardımcı olacak iletişim önerileri paylaştı. GoDaddy MENA ve Türkiye Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak, “Müşteriler, web profesyonellerinin kendilerine yetkinlik ve rehberlik sunmasını bekliyor. İşleri yapacak birinin yanı sıra iyi anlaşabilecekleri, ihtiyaçlarını anlayarak kendilerine yol gösterecek birini arıyorlar. Müşterileri, web profesyonellerinin işinin en önemli parçası. Müşteri kazananmalarına yardımcı olmak için de web profesyonellerinin ürün ve hizmetlerini satabilmeleri gerekiyor. Bu da müşterilerine neden doğru tercih olduklarını ve onlara ne sunabileceklerini anlatabilmeleri anlamına geliyor. Bu yüzden, iletişim kurarken gerekli yetkinlik ve uzmanlığa sahip olduklarını göstermeleri ve teknik uzmanlığı olmayan müşterileri için doğru hitap şekline sahip olmaları gerekiyor” dedi.

Müşterilerinizle Aranızda Bağ Kurmak İçin Onlar Gibi Düşünün

GoDaddy’nin vurguladığı üç temel unsur “karşınıza çıkabilecek her şey için hazırlıklı olun”, “bol bol iletişim kurun” ve “kolay anlaşılır hale getirin.”

  • Karşınıza çıkabilecek her şey için hazırlıklı olun: Tıpkı bir sınava hazırlanır gibi, görüşmenizde ihtiyacınız olabilecek kaynakları önceden toparlayıp düzenlediğinizden emin olun. Buzları eritmek için görüşmeyi sohbet havasında başlatın ve müşterinizi yakından tanımaya başlayın; görüşmenin devamında ise müşterinizin online varlığı için belirlediği hedefler üzerine konuşun.
  • Kolay anlaşılır hale getirin: Bir web profesyoneli olarak muhtemelen akranlarınızla konuşurken hepinizin bildiği teknik terimler kullanıyorsunuz. Fakat unutmayın ki müşterilerinizin çoğu alışkın olduğunuz teknik bilgiye sahip değil; bu yüzden konuyu onlar için kolay anlaşılır hale getirin. Örneğin, web sitesi için kullanıcı deneyimi optimizasyonu yapacağınızı söylemek yerine, farklı cihaz ve ekranlarda çalışan bir web sitesi kuracağınızı söyleyebilirsiniz.
  • Bol bol iletişim kurun: Konu müşterileriniz ve onlar için yapacaklarınız olduğunda onlarla bol bol iletişime geçmekten çekinmeyin. Web siteleri için tam olarak ne yapacağınızı bilmeleri, görüşmenizden sonra akıllarında bir sürü soru kalmasından ve bu nedenle umutsuzluğa kapılmalarından iyidir.

 

Bieber ayrıca, “İletişim becerileri herkes için önemlidir; ancak bu web profesyonelleri için özellikle geçerli çünkü yaptıkları iş ve bu işin barındırdığı teknik detaylar birçok insan için anlaması zor olabiliyor. Bu yüzden kendi işlerini kurmaya yeni başlayan web profesyonelleri için yaptıkları işi sınırlı teknik bilgiye sahip olan insanlara nasıl anlatabileceklerini düşünmek, iki tarafı da memnun edebilecek bir iş için çok önemli” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor