İstanbul, Dünyanın En Girişimci Şehirleri Arasına Girdi!

Bu sene ilk kez, Türkiye Finalleri’nin de dahil edildiği dünyanın en kapsamlı Uluslararası Deep-tech (Ar-Ge yapan) Girişimcilik Yarışması'nda top 500 finalist değerlendirme süreci tamamlandı. Detaylar haberimizde..

Bu sene ilk kez, Türkiye Finalleri’nin de dahil edildiği dünyanın en kapsamlı Uluslararası Deep-tech (Ar-Ge yapan) Girişimcilik Yarışması'nda top 500 finalist değerlendirme süreci tamamlandı. Dünyayı değiştiren bilim insanları ve inovatörlerin yer aldığı jüri ekibinin değerlendirdiği en iyi 500’de Türkiye’den rekor sayıda girişimci kabul edildi. İstanbul, başvuran girişimci şehirler arasında 8’inci sıraya yükseldi.

119 ülkeden, 4500 girişimin değerlendirildiği “Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışma”sı kapsamında Türkiye başvuru sayısını 6’ya katlayarak rekora imza attı. Başvuru yapan 120 girişimci de Hello Tomorrow’un global inovatör ve bilim insanlarının yer aldığı jüri ekipleri tarafından değerlendirildi.

Türkiye’den 4 Dalda 3 Finalist Özel Mentorlük Eğitiminden Geçecek

Ülkemizi yakından ilgilendiren “enerji ve çevre”, “sağlık ve biyoteknoloji”, “endüstri ve new materials” ve “veri ve yapay zeka” olmak üzere 4 ana dalda başvuruların incelendiği girişimciler 12 finaliste indirgendi.

Finale kalan girişimler Hello Tomorrow Türkiye’nin Kurucusu Timur Topalgökçeli tarafından açıklandı:

Sağlık ve Biyoteknoloji Enerji ve Çevre Endüstri ve ‘New Materials’ Veri ve Yapay Zeka
  • Geen
  • Interact Medical Technologies
  • Spirohome
  • IGNIS
  • Loggma
  • NanoMatTR
  • BPREG
  • Nanografen
  • Strategic Innovation Initiatives
  • Quant Co
  • Stroma Vision
  • Tazi Bilisim

Bu finalistler, her dalın kendi kategorisinde en iyi 3 girişimin sahibi Bu girişim sahipleri Kasım ayında Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)’nın ev sahipliğinde düzenlenecek kapsamlı mentorlük günlerine katılacak ve özel Hello Tomorrow etkinliğine kadar eğitim alacak. Buna ek olarak Türkiye’deki bil – tek girişimcilik ekosistemine değer kazandıracağı öngörülen 11 girişimci daha bu mentorlük eğitimlerine katılma hakkı kazanacak.

Finalistler, Elektrikli Uçak Ampaire’nin Kurucusu ile Aynı Sahneye Çıkacak

Seçilen girişimciler, 10 hafta boyunca dünyanin öncü kurumları tarafından verilecek eğitim programlarına katılacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimciler, Hello Tomorrow Türkiye'nin 11 Aralık 2018 tarihinde düzenleyeceği özel etkinliğe katılarak, kendilerini uluslararası çaptaki yatırımcılara ve jüri üyelerine anlatarak, girişimlerini sunma fırsatı yakalayacak.

Hello Tomorrow Türkiye ayrıca bu sene de önde gelen girişim sahipleri ve kurucularını İstanbul, Zorlu PSM’de bir araya getirecek. Aralarında elektrikli uçak Ampaire’in kurucusu Kevin Noertker, Artırılmış Realite şirketi MODAR’un CEO’su Raymond Lo gibi isimlerin olduğu ve 11 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek Hello Tomorrow Türkiye Finalleri’nde jüri tarafından seçilen ve kategori birinciliklerini elde eden 4 start-up, 14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde Paris’te düzenlenecek olan yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘den fazla uluslararası yatırımcı ile buluşma hakkı kazanacakları global zirveye de davet edilecek.

Kazananlar ve Türkiye’den başvurusu seçilen 12 girişimcinin yanı sıra, değer kazandıracağı öngörülen başarılı 9 ek girişim daha seçilen finalistlerle birlikte, bilim ve teknoloji alanının uzman isimleri ile buluşma, TTGV kitlesel fonalma platformu Ideanest üzerine ek fon bulma, Türkiye’nin lider mentör ağı Mentors Network Turkey’den mentörlük ve ABD ve Avrupa’nin lider üniversitelerinden online kurslara katılma şansına sahip olacak.

Kurulduğu günden itibaren Türkiye’nin yerli teknoloji üretim stratejisi kapsamında hareket eden Hello Tomorrow Türkiye’nin Kurucusu Timur Topalgökçeli; “Hello Tomorrow Türkiye olarak bilim ve teknoloji tabanlı girişimlerin konjonktürde uygun şekilde ‘pivot’ etmeleri’ne yardımcı oluyoruz. Bizim Hello Tomorrow olarak logomuz mücevher. Mücevher olarak gördüğümüz girişimleri ham halinde bulmalıyız ki uygun inovatör ve bilim insanları ile buluşturup doğru yatırımcı ile temas ettirelim ve girişimleri gerçek katma değere dönüştürelim. Bu misyon ile Türkiye’de 2016 yılında temas ettiğimiz ilk günden bugüne ülkemizin 4 kösesinden 3000’den fazla kişilik çok değerli bir topluluk oluşturduk. Teknoloji bazlı inovatif ve yeni ürünleri ekonomik değer zinciri içerisine yerleştiriyoruz ve ticarileşmelerini hizlandiriyoruz. Böylece hepimiz için önemli alanlarda önemli katma değer yaratıyoruz.” açıklamalarını yaptı.

Hello Tomorrow Global Challenge hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hello-tomorrow.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor