TeknoYatırım Kapsamında 55,5 Milyon TL Destek Verildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (Teknoyatırım) kapsamında bugüne kadar 204 projeye toplam 55,5 milyon lira destek sağlandı. Detaylar haberimizde..

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca, Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı (Teknoyatırım) kapsamında bugüne kadar 204 projeye toplam 55,5 milyon lira destek sağlandı. Programla teknoloji geliştirme bölgelerinde ve kamu araştırma enstitülerinde Ar-Ge faaliyetleri sonucu ortaya çıkan teknolojik ürünlere destek verildi.

Teknoyatırım Programı kapsamında sağlanan desteklerden yararlanmak için başvuranların sayısı üç çağrı döneminde 427 oldu. Program çerçevesinde, 26 ilde toplam 204 projenin sözleşmesi imzalandı ve bunlardan 63’ü tamamlandı.

Bakanlık tarafından yapılan ön ödemelerle bugüne kadar toplam 55 milyon 516 bin 736 lira destek sağlandı.

Yatırımlarını tamamlayan firmalar, teknolojik ürün kapasitelerini artırdı ve daha önce ithal ettikleri çoğu ürünü yurt içinde üretmeye başladı. Firmalar ayrıca 50’den fazla ülkeye 27 milyon 183 bin 591 liralık ihracat yaptı.

Projelerin sektörlere göre dağılımı incelendiğinde, kimyasal ürünler, elektrikli teçhizat, makine ve ekipman imalatı en çok destek alan sektörler oldu.

İl bazında bakıldığında ise en çok projenin desteklendiği il 65 projeyle İstanbul oldu. İstanbul’u 57 projeyle Ankara, 18 projeyle Bursa, 17 projeyle Konya, 12 projeyle İzmir izledi.

Tamamlanan 63 projenin 40’ı küçük ölçekli, 14’ü orta ölçekli, 9’u ise büyük ölçekli işletmelerce hayata geçirildi.

sd.com.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor