JCI Türkiye 2019 Başkanlığı’na Burcu Erol Seçildi

1987’den bu yana ülkemizde faaliyet gösteren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, 2019 yılında Türkiye’de görev yapacak yönetim kurulu üyelerini seçti. Detaylar haberimizde..

128 ülkede 5 binden fazla şubesi, 200 bini aşkın aktif üyesi ve 2 milyon mezunu ile faaliyet gösteren dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nin (Junior Chamber International) ülkemizdeki oluşumu JCI Türkiye, geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulu’nda 2019 yılında görev alacak yönetim kurulunu belirledi. 

Türkiye’de ilk defa “açık yönetim tarzı"nın uygulandığı genel kurulda, başvuru yapan üyeler arasıdan belirlenen aday Burcu Erol, yönetim kurulu delegelerinin oylarıyla JCI Türkiye 2019 Başkanlığı’na seçildi. 

Daha fazla gence ulaşıp kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projelerine odaklanacaklarını belirten JCI Türkiye 2019 yılı Başkanı Burcu Erol, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler’de (BM) yaptığı konuşmasında BM bünyesinde geleceğimiz olan gençlerimizle ilgili bir kuruluşa ihtiyacı olduğunu belirtti. Biz, Türkiye genelinde 22 şubemizle Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği olarak; aktif vatandaşlar yetiştirmenin yanı sıra, gençlerin gelişimi için fırsatlar sunarak, ülkemizin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu yılki hedeflerimizin arasında daha fazla gence dokunmak ve Türk markalarının KSS projeleriyle Birleşmiş Milletler’de temsil edilmesini sağlamak yer alıyor” dedi.

Burcu Erol Başkanlığı’ndaki JCI Türkiye 2019 Yönetim Kurulu’nda Funda Siller, Selahattin Yakın, Ali Mutlu Köse, İrem Güloğulları, Cihan Güzel , Altuğ Türkdalı, Ezgi Nida Burci ve Beyza Birand Ünverdi yer alıyor.  

Hasan Aslanoba: “Fikirlerin değeri 1 dolar, önemli olan gerçekleştirebilmek”

2015 JCI Dünya Başkanı İsmail Haznedar, JCI Türkiye 2018 Başkanı Nihal Zoroğlu ve yönetiminin de katıldığı genel kurulda, Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Hasan Aslanoba, Ertuğrul Belen ve Boğaziçi Caz Korosu’nun kurucusu Masis Aram da konuşmacı olarak yer aldı.

Konuşmasına “Fikirlerin değeri 1 dolar, önemli olan gerçekleştirebilmek” diyerek başlayan Hasan Aslanoba hangi kriterlere göre yatırım yaptığını, başarılı girişimlerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlatarak, yapay zeka ve blockchain teknolojileriyle dünyayı nasıl bir geleceğin beklediğine ilişkin öngörülerini paylaştı.

Olağan Genel Kurul'da ayrıca JCI Türkiye 2017 Başkanı Özgür Noyan ve ekibi, 2017 yılı içinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerin sunumunu yaparak ibra etti. JCI Türkiye 2018 yönetimi ise 8 aylık bir faaliyet raporunu delegelerle paylaştı.

JCI Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.jciturkiye.net web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.627 kişi okudu.
Kategori: STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor