Türk İş Dünyasının Motivasyon Haritası Yayınlandı

HRthinks Eğitim ve Danışmanlık, Türkiye’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren 2.000 beyaz yakalı çalışanın yanıtladığı ve liderler için ekiplerini yüksek performansa ulaştırmak konusunda önemli veriler sunan Motivatör DeğerlendirmesiTM envanterinin sonuçlarını açıkladı. Detaylar haberimizde..

HRthinks Eğitim ve Danışmanlık, Türkiye’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren 2.000 beyaz yakalı çalışanın yanıtladığı ve liderler için ekiplerini yüksek performansa ulaştırmak konusunda önemli veriler sunan Motivatör DeğerlendirmesiTM envanterinin sonuçlarını açıkladı.

Dünyanın en etkili 30 liderlik gurusu arasında yer alan, New York Times Çok Satanlar listesindeki yazarlar Adrian Gostick ve Chester Elton’ın, 10 yıl boyunca 850.000’den fazla kişi arasında yaptıkları araştırma ve anketlerin sonucunda bilim adamlarının desteğiyle hazırlanan Motivatör DeğerlendirmesiTM envanterinin Türkiye’deki sonuçlarına göre; çalışanlar en çok eğitim ve gelişim fırsatı bekliyor.

Para, yaş ve görev alanlarının büyük çoğunluğu için en güçlü motivatör olmazken, çalışanları işe gitmek üzere sabah yatağından şevkle kaldıran ortak motivatörler sırasıyla eğitim, etkililik, sosyal sorumluluk, sorun çözme ve zorlu hedef olarak sıralanıyor.

100 sorudan oluşan envanteri tamamlayanların %76,7’si işyerinde yeni şeyler öğrenebileceği bir ortamı daha motive edici buluyor. Etkililik motivatörü ise yaptıkları işin önemli olduğunu bilmeyi ve iş hayatında olumlu bir değişim yaratmayı istedikleri anlamına geliyor. İşyerlerinde bir değişim yaratmak ve buna liderlik etmek, çalışanları tatmin ediyor.

Beyaz Yakalıları En Az Motive Eden Unsurlar: Para, Baskı, Kusursuzlaşma ve Prestij

23 motivatörlü sıralamada para, katılımcıların sadece %8,9’u için sabahları yataktan şevkle kalkma nedeni olarak görünürken, %57,9’u için motive edici bir unsur olarak bulunmuyor. Araştırmaya katılan 20-39 yaş arasındaki beyaz yakalı çalışanlar için paradan sonra en az motive edici unsurlar ise baskı, kusursuzlaşma ve prestij.

Çalışanlar Baskıdan Motive Olmuyor

Baskıdan motive olan çoğu yönetici, motivasyonel ön yargıları nedeniyle çalışanların da bundan motive olacağı inancını taşıyor. Oysa çalışanlar açısından bakıldığında baskı, en az motive eden unsurlar arasında yer alıyor. Baskıdan motive olarak işlerine dört elle sarılanların oranı ise sadece %5,8 olarak görünüyor.

Motivatör DeğerlendirmesiTM’nin Türkiye haklarına sahip olan HRthinks Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu & Beni Ne Motive Eder Master Sertifikalı Eğitmeni Alper Toper, “Günümüzde iş dünyasında farklı kuşaklardan çalışanlar bir arada. İş ortamında ilk kez bu kadar farklı kuşağın aynı ekipler içinde yer alması iş yapış şekilleri, iletişim ve beklentilerde farklılığa neden oluyor ve kuşaklar arasındaki motivatör değişikliklerini de mercek altına almayı gerekli kılıyor. Eğer bir yönetici, birlikte çalıştığı kişilerle yakından ilgilenmiyor ve onların nelere değer verdiğini öğrenmek için çaba harcamıyorsa; özellikle de daha genç kuşaklarda bağlılık azalıyor, iletişim ve performans sorunları ortaya çıkıyor. Bu nedenle çalışanların ve ekibin motivatörlerini bilmek ve bunlarla uyumlu işler yaratmak bağlılık açısından kritik…” diyor. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.059 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor