Programlama ve Maker Projeleri Portalı Mucitiz.Biz Yayında!

Programlama ve maker kültürüne adım atmak isteyenleri, kendi deneyim ve projelerini herkesle paylaşmak isteyenleri bir araya getiren Mucitiz.Biz portalı kapılarını kullanıcılara açtı. Detaylar Haberimizde..

Programlama ve maker kültürüne adım atmak isteyenleri, kendi deneyim ve projelerini herkesle paylaşmak isteyenleri bir araya getiren Mucitiz.Biz portalı kapılarını kullanıcılara açtı. 

Her yaştan meraklı kişilerin kendi maker projelerini geliştirmeleri için gerekli kaynak ve örnek projeleri barındırırken, kullanıcıların kendi proje ve eğitimlerini paylaşma olanağını da sunuyor.

Maker hareketi kendin yap (DIY) projeleri, programlanabilir elektronik devre kartları, mini bilgisayarlar, kablolu ve kablosuz iletişim teknolojileri ve üç boyutlu baskı araçlarıyla modellemesi ve hayata geçirmesi üzerine kurulu bir kavram olarak ülkemizde de yoğun ilgiyle karşılanıyor. Birçok ilk ve orta öğretim seviyesindeki okullarda kurulan maker laboratuvarları, öğrencilerin bilim ve teknolojiye küçük yaştan ilgi durmasını, algoritma ve programlama ile tanışmasını sağlıyor.

Özgür yazılım ve maker hareketine yıllarca katkı yapan Artistanbul ekibi tarafından hayata geçirilen projede en önemli hedef, her yaştan maker’ları bir araya getirmek, bir paylaşım ve işbirliği ortamı sağlayarak maker kültürünü yaymak. Bu amaçla oluşturulan internet sitesinde nesnelerin interneti (IoT), robotik, elektronik ve üç boyutlu baskı başta olmak üzere birçok kategoride “kendin yap” projeler bulmak mümkün. Aynı zamanda her isteyen kişinin dört saate kadar üç boyutlu baskılarını ücretsiz olarak alabildiği Print4Purpose ağının üyesi olan Mucitiz.Biz, her noktada maker kültürüne destek veriyor.

Öğren, Üret, Paylaş, Destekle!

Türkiye’nin programlama eğitimi ve maker projeleri portalı Mucitiz.Biz, yaptığı işi dört ana başlıkta topluyor. Öğren kısmı başkaları tarafından yapılan proje örnekleri ve eğitimlerle meraklılara ilgilendikleri alanda bir altyapı sunmayı hedefliyor. Üretim başlığı kullanıcıların kendi projelerini, kendi tasarımlarını hayata geçirmeleri konusunda teşvik ediyor. Paylaşım ise maker felsefesinin vazgeçilmez bir parçası olarak Mucitiz.Biz’in önemli bir kısmı, zira kullanıcılar kendi proje ve eğitimlerini adım adım uygulanabilecek şekilde diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor, kursları alan insanlar birbirlerine destek oluyorlar. Destek kısmındaysa ilerleyen dönemde projelerin pek çok farklı katmanda destek bulması sağlanacak.

Mucitiz.Biz üzerinde yayınlanan maker projeleri ve eğitimler tamamen özgür lisanslar kullanılarak sunuluyor. Bu lisanslar arasında açık kaynak kod ve özgür yazılım camiasının yakından tanıdığı Genel Kamu Lisansı (GPL) ve Creative Commons türevleri bulunuyor. Bu şekilde üretilen bilginin yeniden paylaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Projelerde kullanılan malzemeleri de Dükkan kısmında kullanıcılara uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen Mucitiz.Biz, maker kültürüne adım atmak isteyen herkesi bekliyor.

Mucitiz.Biz hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.mucitiz.biz web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.834 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, Tanıtım Haberi, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor