KOBİ’lerin Yurt Dışı Pazarlara Açılması İçin Önemli İşbirliği

Türk özel sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin ihracatını artırmak için yeni işbirlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Detaylar haberimizde..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlayabilmeleri, bu çerçevede yurt dışı iş gezilerini yaygınlaştırarak bu gezileri daha nitelikli hale getirip ihracat kapasitelerini artırabilmeleri adına KOSGEB’le yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirdi.

Türk özel sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  KOBİ’lerin ihracatını artırmak için yeni işbirlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, KOSGEB ile birlikte yaptıkları KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılmasını teşvik edecek yeni destek modeline ilişkin açıklamalarda bulundu.​

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz ihracat; sürdürülebilir ekonomik büyümenin gerçekleşmesinde kilit bir rol üstlenmesi nedeniyle kalkınma olgusunun vazgeçilmez bir unsuru olarak yer almaktadır. En eski uluslararası ticaret yöntemlerinden biri olan ihracat, ülkelerin ekonomilerinin büyümesine ve gelişmesine önemli katkı sağlamasının yanı sıra, dış ticaret dengelerinin korunması, ülke içindeki ekonomik faaliyetlerin canlanması, istihdam, üretim ve karlılığın artmasını sağlayarak makroekonomik dengelerin iyileşmesine de katkıda bulunmaktadır.

Diğer taraftan, KOBİ’lerin yurtdışına gerçekleştirdikleri iş gezileri ve fuar ziyaretleri ihracatta başarı oranını büyük miktarda artırmakta, uluslararası işbirliklerinin oluşmasına yardımcı olmakta ve üyelerimizin küresel sektörel gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamaktadır.

Bu kapsamda KOBİ’lerin yurtdışı iş gezilerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, bu gezileri daha nitelikli hale getirerek ihracat kapasitelerini artırabilmek için KOSGEB ile yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Destek modeli ile birlikte, belirlenmiş kriterler çerçevesinde sektörel olarak gerçekleştireceğiniz ve en az 10 KOBİ’nin katılım sağlayacağı yurtdışı iş gezileri Birliğimiz kanalı ile KOSGEB tarafından desteklenecektir.

KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara erişimini artırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu destek modelinin iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, tüm KOBİ’lerimizin bu destekten faydalanarak ihracat kapasitelerini artıracaklarına ve ülke ekonomisine fayda sağlayacaklarına inanıyorum”.

Bu destekle; KOBİ’lerimiz kendi sektörü ile ilgili ürün gelişmelerini ve yeni teknik-teknolojileri takip edebilmeleri, yabancı pazarda ikili iş görüşmelerini tesis edebilmeleri, ithal/ihraç ürünler analizi ve pazar araştırmaları yapabilmeleri adına fırsat oluşturulmuş; fuar katılımları, sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri ile ticari kapasitelerini artırmaları hedefleniyor.

KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri çerçevesinde KOBİ’lerimiz; oda-borsaları kanalı ile sektörel ve en az 10 KOBİ’nin katılımı ile yurtdışına gerçekleştirecekleri iş gezilerinde destek almaya hak kazanacaklar.

Başvuru, onay kriterleri ile dikkat edilecek hususlar ve diğer tüm detaylara, İşletme Geliştirme Destek Programı’nın yürürlüğe giriş tarihi olan 24/09/2018 tarihinde KOBİ Bilgi Sitesinden (www.kobi.org.tr) ulaşılabilir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor