Türkiye'de İlk Defa USMLE Sınav Eğitimi Veren Girişim: USCAMP

Amerika'da kariyer yapmak isteyen tıp öğrencileri deneyimli ve yenilikçi akademik kadroya sahip USCAMP’ta profesyonel bir eğitim alıp 4 aşamalı sınavdan geçerek gerekli yeterliliği kazanabiliyor. Detaylar haberimizde..

Amerika'da kariyer yapmak isteyen tıp öğrencileri deneyimli ve yenilikçi akademik kadroya sahip USCAMP’ta profesyonel bir eğitim alıp 4 aşamalı sınavdan geçerek gerekli yeterliliği kazanabiliyor. 

Türkiye'de ilk kez USMLE sınavlarına hazırlık eğitimler veren girişim USCAMP, usmle sınavına hazırlık sürecinde doktor ve doktor adaylarına ihtiyaç duydukları tüm desteği vererek her aşamaya uygun modülleri içeren programları ve alanında uzman akademik kadrosu ile sürecin hızlı ve verimli geçmesi için yeterli alt yapıya sahip bir kurum. 

USCAMP'ta USMLE sınavlarına hazırlık eğitimlerinin yanında staj programları ve mentorluk hizmetleri de sunulmakta olup, Şişli danışmanlık ofisinde adaylarla birebir görüşme yapılmakta. 

USMLE Sınavı Hazırlık Eğitimi 

USMLE sınavı 4 basamaktan oluşan sınavlar topluluğunun genel adıdır.Sınavı oluşturan basamaklar aşağıdaki gibidir;

  • Step 1 anatomi, biyokimya, farmakoloji, fizyoloji, mikrobiyoloji, patoloji branşlarından oluşan temel bilimlerle ilgilidir. Teorik ve e-sınav olarak yapılmakta.
  • Step 2 CK dahiliye, genel cerrahi, kadın doğum, pediatri ve küçük stajlardan oluşan klinik bilgilerin test edildiği teorik sınavı.
  • Step 2 CS.
  • Step 3 hastayla olan ilişkinleri, İngilizce seviyesini, sosyal zekayı ve iletişim becerilerinizi test eden sınav.

Mentorlük Hizmetleri 

Amerika'da doktor olarak çalışmak isteyenlerin tıbbi lisansı almaları ve bir sağlık merkezinde çalışıyor olmaları gerekir. USMLE sınavında başarı sağlamak ön koşul. Sadece USMLE sınavında başarılı olmak ta yeterli değil. Amerika'da kariyer hedefi olan doktorların bir takım teknik şartları da yerine getirmesi gerekir. Tüm süreçlere hakim kadrosu ile profesyonel olarak mentorlük hizmetleri sunan USCAMP, teknik şartlar yanında psikolojik olarak adayları hedeflerine hazırlayan ve sürekli olarak destek sağlıyor. 

Staj programları 

Amerika’da herhangi bir hastanede ya da sağlık merkezinde supervisor gözetiminde ve müfredat dahilinde (observership) ve müfredat dışı (clerkship) staj yapmış olmak tıbbi lisan alma sürecinin en önemli aşamasını oluşturuyor. Observership ve clerkship başvuru sürecinde başta vize işlemleri ve gerekli belgeler olmak üzere başvuru yapılabilecek hastane ve üniversitelerle ilgili her türlü desteği veren USCAMP, verimli staj programları ve güçlü referanslar için her zaman doktor ve doktor adaylarının yanında.

USCAMP hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.uscamp.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor