InnoEnergy’den Temiz Teknoloji İnovasyonlarına Fon Desteği!

Avrupa’nın en büyük sürdürülebilir enerji inovasyon yatırımcısı InnoEnergy EIT desteğiyle hayata geçirdiği fon programı Investment Round ile temiz teknoloji inovasyonlarına fon desteği sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Avrupa’nın en büyük sürdürülebilir enerji inovasyon yatırımcısı InnoEnergy EIT desteğiyle hayata geçirdiği fon programı Investment Round ile temiz teknoloji inovasyonlarına fon desteği sağlıyor. Investment Round 2018’den fon desteği almak için son başvuru tarihi ise 4 Ekim.

Avrupa’nın EIT tarafından desteklenen sürdürülebilir enerji lokomotifi EIT InnoEnergy, temiz teknoloji ve sürdürülebilir enerji konusunda devrim niteliğindeki inovasyonları desteklemeye yönelik fon programı Investment Round 2018 başvurularının son tarihini duyurdu. Buna göre, yılsonuna kadar yatırım desteği almak isteyen inovasyon sahiplerinin 4 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Temiz Teknoloji inovasyonları InnoEnergy’nin Uzmanlığı ile Ürün ve Hizmete Dönüşüyor

Sürdürülebilir enerji sektörü tüm dünyada büyümeye devam ettikçe yeni ürünlere, yeni çözümlere ve yeni hizmetlere duyulan ihtiyaç da artıyor. Ancak bir fikri başarılı ve pazarlanabilir bir ürüne dönüştürmek uzun ve karmaşık bir yolculuk olabiliyor. Bu anlamda teknik uzmanlık, ticari farkındalık ve çeşitli beceriler ve kaynaklara erişim de kritik öneme sahip unsurlar olarak ön plana çıkıyor. Avrupa’nın en büyük sürdürülebilir enerji yatırımcısı InnoEnergy, EIT desteğiyle sürdürdüğü fon programı Investment Round ile işletmelere yatırım yapıyor ve yüksek ticari potansiyele sahip yenilikçi ürünler, hizmetler ve çözümler geliştirmeye yardımcı oluyor.

Investment Round Fon Programı Hedef KOBİ’ler!

Investment Round fon programı, Avrupa’da enerjinin geleceğini dönüştürecek, başarısı kanıtlanmış teknoloji konseptlerine sahip KOBİ’leri hedefliyor. Programın başladığı 2011’den bu yana InnoEnergy, Avrupa’nın farklı noktalarında sekiz teknoloji alanını (Yenilenebilir Enerji, Akıllı ve Verimli Binalar ve Şehirler, Enerji Depolama, Temiz Kömür ve Doğalgaz Teknolojileri, Enerji Verimliliği, Kimyasal Yakıtlardan gelen Enerji, Akıllı Elektrik Şebekesi, Nükleer Araçlar) kapsayan projelere 190 milyon Euro tutarında yatırım yaptı ve bu yatırımlar yaklaşık 3 milyar Euro satış tutarına ulaştı.

InnoEnergy fon desteği vermenin yanı sıra güvenilir, başarısı kanıtlanmış, işbirliğine dayalı bir inovasyon platformuna ve çeşitli sürdürülebilir enerji çözümlerinde 385’in üzerinde endüstri iş ortağının oluşturduğu bir enerji inovasyonu ekosistemine erişim imkanı da sunuyor.

InnoEnergy Orta Avrupa İnovasyon Sorumlusu Marcin Lewenstein şunları ifade ediyor: “InnoEnergy bir inovasyon projesi gerçekleştirirken bu projeyi ticari bir ürüne dönüştürmeyi, KOBİ’lerin başlıca önceliklerinden biri olarak görüyor. Ayrıca ürünlerin pazara çıkma süresini kısaltmak, küreselleştirmek, işletme faaliyetlerinin ölçeğini büyütmek ve riskten arındırılmış, öngörülebilir finansmana erişim sağlamak da son derece önemli. Enerji inovasyonu sektöründeki KOBİ’lerin halihazırdaki ihtiyaçları da bunlar.”

Investment Round Sunduğu Fon ile İnovasyonlar Hızla Hayata Geçiyor

EIT InnoEnergy, yeni bir çözümü piyasaya sürerken hedef kitleyi tanımlama ve bu kitleye erişim sağlama konusunda yardımcı olabilecek iş ortaklarını belirlemek ve bu iş ortaklarıyla bağlantı kurulmasını sağlamak konusunda da destek oluyor. Bu destek sayesinde, ürünler piyasaya hızlı ve kuvvetli bir çıkışla sunulabiliyor.

Doğrudan büyük ölçekli üretimle işe başlamak, daha fazla yatırım anlamına geliyor. EIT InnoEnergy sağladığı bilgi desteğiyle, sanayileşme sürecini aksatabilecek yaygın hataların önlenmesine yardımcı oluyor.

EIT InnoEnergy tarafından finanse edilen projelerde genellikle teknoloji ya da prototip geliştirilmesi gerekiyor dolayısıyla da ekonomik yatırım yüksek oluyor. EIT InnoEnergy ile işbirliği, fonlamanın hızla devreye girmesini ve yenilikçi ürün uygulaması sürecinin verimli olmasını sağlıyor.

EIT InnoEnergy Orta Avrupa CEO’su Jakub Miler şunları ifade ediyor: “Misyonumuz, Avrupa’da temiz enerjiye geçişi hızlandırmak. Bu nedenle, sektördeki en iyi ve en parlak inovasyon sahiplerini belirliyor, onlara yatırım yapıyor ve onlarla iş ortaklıkları kuruyoruz. Böylece büyümelerine, ürünlerini pazara çıkarma sürelerini kısaltmalarına ve sonunda da teknolojilerini ticarileştirmelerine yardımcı oluyoruz. Burada gerçek anlamda bir iş ortaklığından söz ediyorum. İş ortaklarımızın büyümesine yardımcı olmak için maddi destek sağlamanın ötesine geçiyoruz. Avrupa’nın lider temiz teknoloji ve sürdürülebilir enerji uzmanlığı ağına erişim imkânı sağlıyor, aynı zamanda pazarlama ve değer sağlayan başka hizmetler yoluyla sürekli destek de veriyoruz.”

Investment Round hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz investmentround.innoenergy.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

EIT InnoEnergy'nin Türkiye'deki operasyonlarını ise Sabancı Üniversitesi’nin Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi SUCool yürütüyor. Programa dair detaylı bilgiler için EIT InnoEnergy Türkiye Direktörlüğü’ne ulaşılarak ihtiyaç duyulan noktalar hakkında destek alınabiliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor