Endeavor Türkiye’de Bayrak Değişimi Oldu

Seçtiği girişimcileri 25 ülkedeki yerel ve uluslararası girişimci, mentör ve yatırımcı ağları ile bir araya getiren ve şirketlerine ivme kazandırırken girişimcilerin liderlik kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen Endeavor Derneği Genel Sekreterliği görevini Aslı Kurul Türkmen devir aldı. Detaylar

Seçtiği girişimcileri 25 ülkedeki yerel ve uluslararası girişimci, mentör ve yatırımcı ağları ile bir araya getiren ve şirketlerine ivme kazandırırken girişimcilerin liderlik kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen Endeavor Derneği Genel Sekreterliği görevini  Aslı Kurul Türkmen devir aldı.

Etkin girişimcileri seçip destekleyerek Dünya çapındaki etkin girişim hareketinin öncüsü olan Endeavor Derneği’nde Genel Sekreter Didem Altop, görevini Aslı Kurul Türkmen’e devretti. 

2006 yılında Türkiye’nin önde gelen iş insanlarının desteği ile birlikte Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği Türkiye ofisinin temellerini atan Didem Altop, 2007 yılından beri derneğin Genel Sekreterlik görevini yürütüyordu.

Büyüme aşamasındaki etkin girişimcilerin ekonomik kalkınmanın anahtarlarından biri olduğuna inanan ve seçtiği her girişimciye benzersiz bir deneyim sunmayı hedefleyen Endeavor Derneği’nin kuruluşundan itibaren 2018 senesine kadar destek verdiği 58 girişimci şirket, toplam 2 Milyar Dolar’dan fazla değerlemeye ulaşmıştır. Endeavor Türkiye, 2018 yılından itibaren etkin girişimcilere globalleşme ve sektör dikeyleri çerçevesinde hizmet vermeye odaklanacak. Tüm dünyada seçilen girişimcilere sunduğu hizmetleri 9 sektör dikeyi etrafında toparlayan Endeavor; girişimcilere spesifik ihtiyaçları çerçevesinde destek vermeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Didem Altop, “Tam 12 sene boyunca aynı heyecanla bir parçası olduğum Endeavor’ı Haziran 2018 itibariyle emin ellere devir ediyorum” ifadesini kullanırken şöyle devam etti: “Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin geldiği yeri görmek benim için mutluluk ve heyecan verici. Bu süreçte birlikte çalışma fırsatı bulduğum her girişimci toplumu değiştirmekte, her mentör bu amaca benzersiz bir katkı sunmaktadır. Endeavor olarak tüm bu ilham verici kişilerin buluştuğu bir platform olabilmeye çalıştık. Hep beraber girişimcilerimizin önünü açtık. Bu vesileyle öncellikle Endeavor Türkiye’nin yeni Genel Sekreterlik görevine geçen Aslı Kurul Türkmen’i içtenlikle kutluyorum, kendisine ve ekibe büyük başarılar diliyorum.”

Endeavor Türkiye Genel Sekreterliği görevine getirilen Aslı Kurul Türkmen de şunları söyledi: “2009 yılından bu yana görev yaptığım Endeavor Türkiye’de Genel Sekreterlik görevine layık görüldüğüm için çok mutluyum. Didem Altop’a bugüne kadar hem Endeavor’a hem de bizlere verdiği eşsiz katkılar için çok teşekkür ediyorum. Girişimcilik ekosistemini geliştirmenin en etkili yolunun Türkiye’den dünya çapında rol model girişimcilerin çıkmasına destek olmak olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Sevgili Didem Altop’un bugüne kadar gerçekleştirdiği tüm değerli çalışmalar benim ve ekibimin rehberi olacaktır. Kendisine tüm katkıları için çok teşekkür ediyorum.”

Endeavor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli ise Didem Altop’a teşekkür ederek “Türkiye’nin girişim ekosistemine 12 yıl içinde çok önemli katkılarda bulunan Endeavor Derneği’nin başarılarında kurucu Genel Sekreterimiz Didem Altop’un büyük bir payı bulunmaktadır. Genel Sekreterlik görevine gelen Aslı Kurul Türkmen ve ekibinin de derneğimiz ve ülkemizin girişimcilik ekosistemi adına çok önemli başarılara imza atacağına inancım sonsuz. Sevgili Didem Altop’a tüm özverili emeklerinden dolayı teşekkür ederken, Aslı Kurul Türkmen’e de hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Endeavor Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.endeavor.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.795 kişi okudu.
Kategori: İş Dünyası, STK
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor