Küçük Turizm İşletmelerini Sezon Dışında Verimli Kılacak İpucları!

GoDaddy, turistik beldelerde faaliyet gösteren küçük işletmelerin yalnızca sezonda değil, yıl boyunca tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam etmelerine yardımcı olacak 4 ipucu paylaştı. Detaylar haberimizde..

GoDaddy, turistik beldelerde faaliyet gösteren küçük işletmelerin yalnızca sezonda değil, yıl boyunca tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine devam etmelerine yardımcı olacak 4 ipucu paylaştı. Küçük işletmeler, mevcut teknolojik araçların avantajlarından faydalanarak dijital varlıklarını oluşturabilir, yıl boyunca iletişim ve pazarlama çalışmalarını sürdürerek işlerini büyütmeye devam edebilir.

Türkiye Otelciler Federasyonu’na (TÜROFED) göre turistik beldelerde faaliyet gösteren küçük işletmeler için tatil dönemleri satışlarını artırma fırsatı sağlıyor. Bugün mevcut teknolojiler sayesinde küçük işletmeler tatil dönemleri ile sınırlı kalmadan, yıl boyunca faaliyetlerini canlı tutmaya devam edebilirler.

GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye, tarihi, kültürü ve sahilleri ile popüler bir tatil destinasyonu ve özellikle yaz ile bayram tatil dönemlerinde turizmin gündeme oturan konular arasında yer aldığını biliyoruz. Turizm Bakanlığı’na göre tatil beldesi olarak tercih edilen bölgelerde faaliyet gösteren küçük işletmeler insanların bu bölgeleri ziyaret etmesinin avantajlarından faydalanıyor. Bugün mevcut olan teknolojiler sayesinde de işletmelerin faaliyetlerini ziyaretçi sayısının yüksek olduğu aylarla sınırlı tutması gerekmiyor. Dijital varlıklarını oluşturarak yıl boyunca pazarlama ve satış faaliyetlerini sürdürebilirler.”

Küçük işletmelerin sezon dışında da başarılı sonuçlar almasına yardımcı olacak 4 ipucu

1- İşletmeniz için bir web sitesi ve online varlık oluşturun

Türkiye’de 54 milyon kişi, yani nüfusun yaklaşık yüzde 67’si internete bağlı. Küçük işletmeler, bir web sitesi kurarak bu insanlarda bulundukları yerde erişebilirler. Bunun yanı sıra ürün ve hizmetleri için arama yapıldığında bulunmalarını kolaylaştırabilirler. Türkiye’deki mobil kullanıcı sayısının ise 59 milyonun üzerinde olduğu göz önünde bulundurulduğunda mobil dostu web siteleri kurulması da önem taşıyor. Küçük işletmeler unutmamalılar ki günümüzde bir web sitesi kurmak için büyük bütçeler veya teknik bilgi gerekmiyor. 

2- Sosyal medyayı verimli bir şekilde kullanın

Türkiye’de 51 milyon kişi, yani nüfusun yüzde 63’ü sosyal medya kullanıcısı. Bu nedenle küçük işletmelerin Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarında yer almaları ve bu platformları web sitelerine bağlamaları önemli. Web sitenizde hikâyenizi anlatabilir, sunduğunuz ürün ve hizmetleri gösterebilir, adresinizi ve iletişim bilgilerinizi paylaşabilir ve mümkünse müşteri yorumlarına yer verebilirsiniz. Sosyal medyayı da web sitenizin bir uzantısı olarak kullanıp, mevcut ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurabilir, onlara müşteri hizmetleri sunabilir ve içerik paylaşabilirsiniz.

3- Sosyal medya görsel boyutlarına dikkat edin

Bir önceki maddeden de anlaşıldığı gibi sosyal medya kullanımı işletmelerin olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Sosyal medya ağlarındaki konumunuzu iyileştirmenin yolu da kullandığınız tonun ve markanızın tutarlı olmasından geçiyor. Sosyal medya görsellerinin boyutları da buna dâhil. İnternette hızlı bir arama yaparak farklı platformların hangi boyutlarda görsel gerektirdiğine ulaşabilirsiniz. İlgili talimatlara uyarak, sosyal medya sayfalarınızın ve de markanızın daha profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz.

4- Bülten gönderimi yaparak güncel bilgileri müşterilerinizle paylaşın

Haber bültenleri, işletmenizle ilgili haberleri müşterilerinizin gelen kutusuna taşımanın en iyi yollarından biridir. Ürün ve hizmetlerinizle ilgili güncel bilgilerin yanı sıra turistlere yönelik öneriler, görseller ve diğer içerikler de paylaşabilirsiniz. Haber bültenlerinizin “yaz” gibi bir teması olması daha etkili olacaktır. Aynı zamanda bir şablon oluşturup ona bağlı kalmayı ve görsellerinizin iyi olduğundan emin olmayı atlamayın. Bu bültenlerde müşteri görüşlerine de yer verebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.569 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor