Türkiye-Pakistan Arasındaki Sağlık Turizmi İşbirliği Güçlenecek!

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Pakistan Pencap Eyaleti Hükümeti himayelerinde yapılan PAKMEDICA Medikal, Sağlık ve Kozmetik Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumunun ikincisi bu yıl 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasından Pakistan’ın Lahore şehrinde gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

T.C. Sağlık Bakanlığı ve Pakistan Pencap Eyaleti Hükümeti himayelerinde yapılan PAKMEDICA Medikal, Sağlık ve Kozmetik Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumunun ikincisi bu yıl 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasından Pakistan’ın Lahore şehrinde gerçekleşecek.

Pakistan ve Türkiye arasında işbirliğini geliştirmek ve en yeni teknoloji uygulamalarıyla medikal sektör deneyimlerini paylaşmak amacı ile ikincisi yapılacak PAKMEDICA ile üreticisinden sağlık hizmet sunucusuna, yatırımcısından uygulayıcısına kadar tüm Türk firmaları Pakistan pazarına her iki ülkenin üst düzey bürokratlarının da katılımı ve desteği ile girecek. Sağlık alanında geliştirdiği sistemler ve projelerle uluslararası alanda bir marka haline gelen Türkiye, Pakistan Pencap Eyaletinin sağlık sisteminin yeniden kurgulanmasında aktif bir oyuncu olarak yer alıyor. 

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan PAKMEDICA’da imzalanan anlaşmalar ve B2B görüşmeleri neticesinde Türkiye için kısa vadede 425 milyon dolar ihracat potansiyeli oluşturuldu. Türkiye’nin 15 yılda gerçekleştirdiği Sağlıkta Dönüşüm Programını Pakistan’da 3 yılda başarma hedefine odaklanan Pakistan Pencap Sağlık Otoriteleri tarafından orta vadede Türkiye ile halen yıllık 600 milyon dolar olan ticaret hacminin katlanarak artacağı ifade edildi.

Ekspotürk Genel Müdürü Beşir Kemal Şahin, “Türk sağlık, medikal ve kozmetik sektörlerinde yatırımcı, hizmet sunucu, üretici ve ihracatçı firmaların katılımının beklendiği PAKMEDICA Medikal, Sağlık ve Kozmetik Fuarı, Türkiye’nin sağlık alanında liderlik konumunu güçlendirme amacı ile bölge coğrafyasındaki tüm ülkelerle işbirliği hedefi güdüyor” dedi.

EXPOTURK UK ve Universal Travels organizasyonu ile yapılan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı teşvik kapsamında desteklenen PAKMEDICA, klasik bir fuar olmasının ötesinde sektörel çözüm toplantıları, B2B ve Bir-E-Bir görüşme kurgusu ile Pakistan Pazarının hedef alıcıları ile direkt görüşme imkanı ve interaktif çözümler sunuyor.

Sağlık Turizminde Büyük Fırsatlar Ülkesi: Pakistan

Türkiye’nin stratejik önem arz eden sektörlerinden biri olan “Sağlık Turizmi” sektörünün de etkinliklerde aktif olarak yer alması planlanıyor. 200 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olan Pakistan ve 20 Milyon’luk şehri olan Lahore’da Sağlık Turizmi ciddi bir potansiyel barındırıyor.

Sağlık alt yapısı ve hizmet sunumu bakımından Türkiye’den çok geride olan Pakistan’da varlıklı kesim tedavi için ülke dışını tercih ediyor. Pakistanlı hastalar tedavi için en çok İngiltere’ye gitmekte olup, İngiltere’nin ülkede Sağlık Turizmi konusunda ciddi faaliyetleri bulunmaktadır ki, bu da bu bölgenin Sağlık Turizmi alanında ciddi bir potansiyel barındırdığını teyit eder nitelikte…

Bununla birlikte Türkiye Pakistan arasındaki dostluk, kadim bir geçmişe dayanmakla birlikte, bu dostluk iki ülke arasında ticari iş birliğine istenen seviyede yansımamıştır. Sağlık Turizmi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların PAKMEDICA’ya katılarak sağlık hizmetlerinde yaptıkları başarılı çalışmaları anlatmaları, ticari iş birlikleri fırsatları oluşturmaları ve nihai olarak gelişmiş ülkelere giden Pakistanlı Sağlık Turistlerini Türkiye’ye davet etmeleri bekleniyor. İki ülke arasında günlük düzenli uçuşlar yapılmakta olup, Türkiye’ye tatil amaçlı gelen Pakistanlı turist sayısı her geçen gün artış göstermekte.

II. Pakmedica Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://www.pakmedica.com/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.294 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor