Filistin’de Eğitime Güneş Enerjisine Yatırım Desteği!

Filistin Yatırım Fonu, EPC firmalarını, devlet okulları için anahtar teslim güneş enerjisi çatı sistemleri inşa projesine davet etmek üzere ihale açtı. Detaylar haberimizde..

Filistin Yatırım Fonu, EPC firmalarını, devlet okulları için anahtar teslim güneş enerjisi çatı sistemleri inşa projesine davet etmek üzere ihale açtı. Proje kapsamında, 500 devlet okulunun çatısına ortalama 70 kW’lık kurulu güce sahip güneş enerjisi sistemlerinin kurulumu hedefliyor. Böylece önümüzdeki üç ila dört yılda toplamda 35 MW’lık bir kapasite kurulumu sağlanacak.

İhale, Filistin Milli Eğitim Bakanlığı ve doğal kaynaklar ve altyapı projelerinin geliştirilmesi için kurulan kamu yatırım fonu Massader’in proje için beş nitelikli EPC firması seçmek için yaptığı anlaşmanın bir parçası. Ocak ayında Filistin Yatırım Fonu tarafından duyurulan proje için, ilgilenen EPC şirketleri tarafından sunulan teklifler, 13 Mayıs 2018 tarihine kadar alınacak.

Ülkedeki güneş enerjisi kullanımı Dünya Bankası tarafından da destekleniyor, Gazze Elektrik Dağıtım Şirketi ortaklığında sürdürülen ve 2,5 milyon dolarlık bütçeye sahip pilot program, Gazze’nin sorunlu bölgelerine daha fazla güç kaynağı sağlamayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, ülkemizden Zorlu Enerji de Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki hanelerin% 30’una elektrik sağlayan Kudüs Bölgesi Elektrik Şirketi (JDECO) ile henüz kapasitesi belirtilmeyen güneş enerjisi santrali kurulumu için bir protokol imzalayarak ülkenin yenilenebilir enerji üretimi için desteğini göstermişti.

Solarbaba kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor