Üniversiteliler, 2018 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Başladı!

Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine, gençlerin kendilerine kariyer hedefleri oluşturmalarına katkı sağlamak amacıyla Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nın 2018 başvuruları 7 Mayıs itibariyle alınmaya başladı. Detaylar haberimizde..

Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine, gençlerin kendilerine kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine, kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilerin “öğrenme ve uygulama” deneyimi kazanmasına, etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetebilecek girişimciler ile yeni işletmeler kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nın 2018 yılı başvuruları 7 Mayıs itibariyle alınmaya başladı.

Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nın amacı, Açık Öğretim Fakülteleri dâhil ön lisans ve lisans öğrencileri arasında girişimcilik ve yenilikçilik konularına yönelik farkındalığı artırmak ve çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan öğrencilerin, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak.

Ayrıca öğrencilerden, 4. Sanayi Devrimi kapsamındaki gelişmeler doğrultusunda sanayide dijital dönüşüm ile ilgili konularda katma değeri yüksek projeler üretmeleri bekleniyor.

Yarışma Kategorileri

  • Temel Sektörler Kategorisi: Tüm sektörlere yönelik yenilikçi uygulama fikirlerinin alındığı bu kategoride bölgesel ve/veya ulusal verimliliğe, kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayacak nitelikte girişim fikirleri aranıyor. Bu kategori geleneksel iş kollarında (sanayi, tarım, hayvancılık, enerji, çevre) verimlilik ve yenilikçi bakış sağlayacak uygulama fikirlerini kapsıyor. Ayrıca özellikle bölgesel anlamda günlük yaşam kalitesini ve verimliliği arttıracak yenilikçi uygulama fikirleri de bu kategori altında değerlendiriliyor.
  • Tekno Girişimcilik Kategorisi: Bu kategoride, yarışmacılar yenilikçi ve teknoloji tabanlı olmak koşuluyla her konuda ve diledikleri sektöre yönelik olarak proje teklifi getirebilirler. Konuların seçiminde ticari başarı şansına ve uygulanabilirliğe önem verilmelidir. Başvuru sahiplerinden, bilişim sektöründe yenilikçi uygulamaları, elektronik sektörüne yönelik çözümler, biyoteknoloji alanında mühendislik ve teknolojik altyapıyı barındıran uygulamalar ile ileri malzeme gibi teknolojiyi kullanan alanlarda fikir geliştirmeleri bekleniyor.
  • Sosyal Girişimcilik Kategorisi: Toplumsal sorunlara çözüm getirmeye yönelik yenilikçi fikirleri kapsıyor. Bu kategoride eğitim, insan hakları, göç, kalkınma gibi birçok alanda sosyal dönüşüm amaçlanıyor.

Başvuru ve Sergi Tarihleri

Yarışma için yılda bir kez başvuru alınır. Yarışma kapsamında önce 12 bölgede bölge sergisi
düzenlenir, sonrasında final sergisi yapılır.

Başvuru Tarihleri: 7 - 25 Mayıs 2018
1.Aşama Değerlendirmesi: 13 Haziran 2018
2.Aşama Değerlendirmesi: 3 Eylül 2018
3.Aşama Değerlendirmesi: Ekim 2018 (Tarihleri daha sonra ilan edilecek.)
Final Sergisi:  Kasım / Aralık 2018 (Tarihleri daha sonra ilan edilecek.)

Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Başvurular ise internet üzerinden e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi yapılmaktadır. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor