Çocuklar İçin Yeni Bir “Dijital Eğitim Platformu” Açıldı!

Da Vinci Televizyon Kanalı, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve dünyada milyonlarca ebeveynden aldığı geri bildirimlerle kurguladığı Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması’nı Almanya Berlin’de yer alan merkezinde gerçekleştirdiği bir etkinlikle basın mensuplarına tanıttı. Detaylar haberimizde..

Çocukların soft skill öğrenme ve STEM konularında eğitimine odaklanan ve çocuklara yönelik bilim odaklı tv kanallarından Da Vinci Televizyon Kanalı, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve dünyada milyonlarca ebeveynden aldığı geri bildirimlerle kurguladığı Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması’nı Almanya Berlin’de yer alan merkezinde gerçekleştirdiği bir etkinlikle basın mensuplarına tanıttı.

Çocukların sosyal yeteneklerini geliştirmelerinin yanı sıra, tamamen teknoloji ve bilimi sevdirmek için hazırlanan Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması, çocuklara yeni nesil bir dijital eğitim ortamı sunarken, ebeveylerin de çocukları için hem güvenilir hem eğitici olan mobil eğitim uygulaması arayışına cevap veriyor.

Çocuklara bilgiyi, merak etmeyi ve yaratıcılığı aşılayan Da Vinci Kids Mobil Eğitim Uygulaması, çocuklar için uzman editörler tarafından özenle seçilmiş, eğlendirirken öğreten 2500’den fazla eğitici programı çoklu dil seçeneğiyle sunarken, çocukların dijital bilgilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Türkiye’de 2 ay gibi kısa bir sürede 30bin’e yakın ebeveyn tarafından kullanılmaya başlayan Da Vinci Kids Mobil Uygulamasının, hızla gelişen dijital çağın dinamizmi içinde çocukları geleceğe hazırlarken, aynı zamanda hayallerine ulaşma cesaretide kazandırıyor.

kazandırdığını belirten Da Vinci Medya CEO’su Ferdinand Habsburg, Berlin’de gerçekleştirilen Da Vinci Kids etkinliğinde çocukların dijital eğitim ve mobil cihaz kullanımlarıyla ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunurken, yenilikçi ve global eğitim yaklaşımlarını şöyle aktardı;

"Her çocuğun iyi bir eğitime her yerden ve her istediği zamanda erişim hakkı olması gerektiğine inanan Da Vinci Kids, üretim ekonomisi odaklı tasarlanmış geleneksel eğitim sistemimizin dijital öğrenmeyi doğru şekilde benimsemesi sürecinde oluşan açığı kaparak, çocukların dijital dönüşüme ayak uydurmasını hedeflemektedir.

Dünya’da YouTube kullanım alışkanlıklarının kısmen de olsa okulların yerini almaya başladığı günümüzde, ebeveynlerin en büyük endişesi, çocuklarının dijital güvenliğini sağlayamamak ve kontrolsüz içeriklere ulaşmasının önüne geçememek oluyor. Bugün dünyada çocuklar için dijital anlamda çok fazla kaynak var, ancak bu kaynakların yönetimi, denetlenmesi gibi önemli hususlar hala tatmin edici düzeyde değil. Ebeveyneler artık devletlerin eğitim üzerindeki politikalarını takip etmek yerine özel ve dijital platformlarda buldukları eğitim fırsatlarıyla açığı kapatmaya çabalıyorlar.

Da Vinci Kids, bu talep ve arz boşluğu içinde geleceğin eğitim sisteminin bel kemiğini oluşturacak video tabanlı (VoD) eğitim içerikleri geliştirirken Almanya, ABD ve Japonya'daki eğitim sistemini etkileyen eğitim teorisine ve pratiğine önemli katkılarda bulunan Alman filozof ve dilbilimci Wilhelmvon Humboldt’ın eğitim yaklaşımlarından faydalanıyor.

Mckinsey Global Institute’nin gerçekleştirdiği Jobs Lost, Jobs Gained Araştırması’na göre gelecekte, çocuklarımızın %65'i bugün henüz var olmayan mesleklerde istihdam edecekler. Bugün, küresel olarak ortak tek müfredat olan STEM (Science, Technology, Engineering ve Mathematics) konuları ve 7 milyar insanla konuşmanın küresel tek yeni dili olan Kodlama, Da Vinci Kids’in odaklandığı ana konuların başında geliyor.

Çocukları gerçek dünyanın sorunlarını çözmeleri için hazırlamaya çabalayan ve eğlendirerek öğrenimi benimseyen Da Vinci Kids eğitim sistemi, sadece “sayısal odaklı düşünmeye” saplanmadan çocukları, geleceğin mesleklerini önemli ölçüde şekillendirecek veri görselleştirme, sistem odaklı düşünme, ileri matematik ve mantıksal kodlamayla deneysel problem çözme odaklı içeriklerle besliyor.

Dünya genelinde dijital eğitim uygulamalarına hem soft skill hem STEM konularında yüksek bir talep var. Gelecekte, çocuklarımızın ödevlerini videolar, oyunlar ya da benzeri yazılımsal çözümlerle dijital ortamlarda gerçekleştireceklerini belirten Da Vinci Kids uzmanları, öğrenme temelli dijital eğitim yazılımlarının, gelecekte öğretmenlerin işlerinin %75'ini ve örgün okulların yerini büyük ölçüde alacağının altını çiziyorlar.

Dünya'nın önde gelen VoD (Video on Demand) tabanlı içerik sağlayıcılarından Da Vinci Televizyon Kanalı'nın içerik uzmanları, eğitimde teknolojinin gelişmesiyle öğretmenlerin zamanlarını geçirme biçimlerinin de değişeceğini belirttiler. Yazılım uygulamalarının ister küçük ister büyük ölçekte olsun, çocukları otomatikleştirebileceğinin altını çizen Da Vinci Kids'e göre ideal eğitim sistemi, dijital ortamlarla uyum içinde çalışan yenilikçi stratejik düzenlemelerin yapılmasından ve insanı ve duygusal etkileşimlerle yeni nesil öğretmenlerin daha da özgürleştirilmesinden geçiyor.

Bugünkü okullar, yakın zamanda çocuklarımızın bu dijital dönüşüme ayak uydurmasını sağlayacak ya da MOOC (Massive Open Online Courses - Herkese Açık Online Eğitim) gibi öğrencileri küresel olarak birbirine bağlayan ve geleceğin eğitim sistemi modellerine hızla geçemeyecekler. Üretim ekonomisi için tasarlanmış eğitim sistemimizin dijital öğrenmeyi doğru şekilde benimseyebilmesi 10-15 yılı alacak gibi görünüyor. Ancak bu bağlamda boşluğu Da Vinci Kids gibi kendini çocukların teknoloji ve bilim konularında eğitimine adamış özel sektör şirketleri dolduruyor. Büyük eğitim firmaları geleneksel sistemin sorunlarına sıkışıp kalsalar da, "Yenilikler”, yeni eğitim şirketlerinde geliyor.

Bugün, dev mobil cihaz üreticileri çocuklarda tablet ve mobil telefon bağlılığına yönelik ciddi çalışmalar yürütüyorlar, ebeveynlere çocuklarının mobil cihaz kullanımlarıyla ilgili daha fazla yenilikçi araç sunmak için yarışıyorlar. Silikon Vadisi Ebeveynleri çocuklarını, hayal gücünü teşvik eden ve oyunla öğrenmeyi destekleyen Montessori okullarına gönderiyor. Teknoloji ve mobl cihazlar artık hayatımızın önemli bir parçası ve önemli olanın hiç kullanmamak değil, doğru kullanmak olduğunu iyi anlamamız gerekiyor.

Günümüzde "teknolojinin doğru kullanımı" ve "eğitimin" en büyük mücadele verdiğimiz alanlardan biri olduğunu belirten Habsburg, bu konuda sözlerine şunları ekledi; "Kendimizi geleceği daha iyi bir şekilde inşa etmek ve tasarlamak için sürekli geliştirmeliyiz. Çocuklarımıza makinalarla ya da yeni teknolojilerle rekabet etmeyi öğretemeyiz, ancak değerlerini korumayı, inançlı olmayı, özgür düşünceyi, takım çalışmasını, başkalarını önemsemeyi, müzik ve sanat gibi eşsiz şeylerin önemini öğretebiliriz. Çocuklarımıza öğrettiğimiz şeyler makinaların bildiklerinden daha farklı ve fazla olursa makinalar bize asla yetişemezler"

Kendini sorumlu bir eğitim mecrası olarak tanımlayan ve çocuklar için tamamen güvenli ve reklamsız olan Da Vinci Kids, şaşırtıcı bilimsel fikirlerin anlaşılabilmesini sağlayan eğitici videoları ile çocuklara ek beceriler kazandırırken düşünme yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Çocuklara istedikleri zaman istedikleri yerde öğrenebilmelerine imkan sunan Da Vinci Kids Mobil Uygulaması, AppleStore ve GooglePlay’den tüm tablet ve mobil telefonlara ücretsiz indirilebiliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor