Global Sosyal İnovasyon Liderleri İstanbul’da Buluşuyor!

Social Innovation Exchange (SIX), ikinci “SIX Wayfinder” toplantısını, inovasyon elçileri ve alanında uzman konuşmacıların katılımı ile 14-15 Mayıs 2018 tarihinde Zorlu Holding’in ev sahipliğinde İstanbul’da düzenleyecek. Detaylar haberimizde..

Dünyanın önde gelen sosyal inovasyon ağı Social Innovation Exchange (SIX), ikinci “SIX Wayfinder” toplantısını, inovasyon elçileri ve alanında uzman konuşmacıların katılımı ile 14-15 Mayıs 2018 tarihinde Zorlu Holding’in ev sahipliğinde İstanbul’da düzenleyecek.

Farklı ülkelerde, toplumsal meselelere sosyal inovasyon yoluyla çözüm bulmak isteyenleri bir araya getiren dünyanın önde gelen sosyal inovasyon ağı Social Innovation Exchange (SIX), geçen yıl Londra’da düzenlediği ilk toplantının ardından ikinci toplantısını, Zorlu Holding ev sahipliğinde 14-15 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul’da düzenleyecek.

Sosyal inovasyon platformu imece’nin yürütücülüğü, ATÖLYE ve S360'ın içerik ortaklığı, Brookings Doha Center ve UNDP İstanbul Bölge Merkezi katkılarıyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenecek SIX Wayfinder İstanbul’da; dünyanın çeşitli yerlerinden sosyal inovasyonun gelişmesinde önemli rol oynamış inovasyon elçilerinin yanı sıra alanında uzman birçok konuşmacı yer alacak.

Toplantıda; global bir sosyal girişim olan Tides Network kuruluşunun CEO’su Kriss Deiglmeier, 2012 yılında kamu sektöründen çıkıp bir yardım kuruluşuna dönüşen Nesta’nın CEO’su Geoff Mulgan, yoksul ve ötekileştirilmiş toplumlara fayda sağlayacak iş modelleri geliştiren ve ölçeklendiren FSG’nin Genel Müdürü Harvey Koh ile sosyal inovasyona ve sürdürülebilirliğe yönelik tasarım alanında faaliyet gösteren tasarım okullarının uluslararası ağı olan DESIS’i hayata geçiren Ezio Manzini başta olmak üzere 20’yi aşkın, alanında uzman konuşmacının katılımı ile dünya meselelerine sosyal inovasyon ile çözüm aranacak.

Global anlamda sosyal inovasyonun tanımı, bu alanda bir ekosistem oluşturmanın koşulları, Türkiye’nin bir merkez olarak nasıl konumlandırılacağı gibi konuların ele alınacağı toplantıda; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin rehberliğinde, toplumsal meselelerin çözümünde farklı alanlardan kurumlarla işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel sosyal inovasyon ekosistemlerinin oluşturulması konusunda önemli adımlar atılması hedefleniyor.

SIX Wayfinder İstanbul hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sixwayfinder.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.303 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İnovasyon, Uluslararası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor