Cafer Mahiroğlu, 28 Nisan'da İşin Ehli Buluşmalarında!

İşin Ehli Buluşmaları'nın 2018 Nisan konuğu, İngiltere’de tekstil alanındaki dev mağazalar zinciri Select’in ve Türkiye’de internet devi Markafoni’nin yönetim kurulu başkanı Cafer Mahiroğlu olacak. Detaylar haberimizde..

Embriyo Akademi’nin düzenlediği “İşin Ehli Buluşmaları” sektöre değer katan, dönüşümle liderlik eden isimleri ağırlamaya devam ediyor. Buluşmaların 2018 Nisan konuğu, İngiltere’de tekstil alanındaki dev mağazalar zinciri Select’in ve Türkiye’de internet devi Markafoni’nin yönetim kurulu başkanı Cafer Mahiroğlu olacak.

Binlerce kişiye istihdam sağlayan Cafer Mahiroğlu, batmak üzere olan firmaları satın alıp, uyguladığı yenilikçi ve kârlılık stratejileriyle yeniden ayağa kaldırmanın ve pazardaki yerini çok daha güçlü bir konuma getirmenin hikâyesini anlatacak. 

"Batık Markalardan Dünya Markaları Yaratmak" konulu “İşin Ehli #5” etkinliği 28 Nisan Cumartesi günü saat 18.30 – 21.30 arasında Embriyo Akademi’de gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılmak isteyen okurlarımızın 0545 436 37 85 numaralı telefon aracılığı ile katılım isteklerini (LCV) iletmeleri gerekiyor.

Peki Cafer Mahiroğlu Kimdir? 

1966 yılında Sivas’ta doğdu. 1980’li yılların sonuna doğru İngilizce öğrenmek için geldiği İngiltere’de konfeksiyon sektöründe çalısmaya başladı. 1991 senesinde çalışanı olduğu Armondi tekstil şirketini satın alarak Top Shop, New Look, Dorothy Perkins gibi dev markaların üreticisi oldu. 2008 senesinde bayan giyim sektöründe 250 mağazısyla İngiltere’de önde gelen markalardan Select’i bünyesine katarak; markayı uyguladığı yenilikçi ve karlılık stratejileriyle yeniden ayağa kaldırdı ve pazardaki yerini çok daha güçlü bir konuma getirdi. Halen bünyesinde İngiltere’nin yanısıra, Türkiye, Romanya, Vietnam ve Çin’deki yatırımları ile yaklaşık 1500’ü Türk olmak üzere toplam 7 bin çalisanı ile faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomilerinde önemli bir katma değer oluşturuyor. Son olarak 2017 senesinde sıkıntılı günler geçiren internet devi Markafoni’yi satın alarak hem Türkiye’nin en önemli e-ticaret firmalarından birine sahip cıkıp markayı yeniden ayaklandırma hem de ülkesine olan sevgisini yurt dışında kazandıklarını Türkiye’ye yatırım olarak getirme hedefini gerçekleştiriyor. 2014 yılında Avrupa’da faaliyet gösteren Türk firmalarının markalaşma sürecinde birbirlerine destek olmaları amacıyla Londra’da kurulan Avrupalı Türk Markalar Birliği’ndeki kurucu başkanlık görevini halen sürdürmektedir. İngiltere’de tekstil alanındaki dev mağazalar zinciri Select’in ve Türkiye’de internet devi Markafoni’nin yönetim kurulu başkanı.

Unutmayın, İşin Ehli Buluşmaları'nın beşincisi  28 Nisan Cumartesi günü saat  18.30-21.30 arasında Embriyo Akademi’de gerçekleştirilecek.

İşin Ehli Buluşmaları etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.embriyoakademi.com web adresini ziyaret edebilir, ayrıca başarılı girişimci Cafer Mahiroğlu hakkında yayınladığımız girişim haberlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor