Ninesinden Öğrendiği Tarifle Tam 60 Kişiye İstihdam Sağladı!

Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan ev hanımı, KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katıldıktan sonra aldığı hibe desteğiyle açtığı imalathanede ninesinden öğrendiği tarifle turşu üretimi yapan Selma Aslan 3 yıl içinde 60 kişiye istihdam sağlamayı başardı. Detaylar haberimizde..

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ev hanımıyken KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katıldıktan sonra hibe desteğiyle açtığı imalathanede ninesinden öğrendiği tarifle turşu üretimi yapan Selma Aslan 3 yıl içinde 60 kişiye istihdam sağlamayı başardı. 

KOSGEB’in açtığı kursa katılan ve hibe desteğiyle 3 yıl önce turşu imalathanesi kuran kadın girişimci Selma Aslan, istihdam ettiği 60 kişiyle siparişleri karşılamakta güçlük çekiyor.

Çubuk Belediyesi ve KOSGEB'in 3 yıl önce açtığı girişimcilik kursuna katıldığını belirten Aslan, ninesinden öğrendiği tarifle turşu imalathanesi açmaya karar verdiğini dile getirdi. Aslan, evde yaptığı turşuların hem yakınları hem de komşuları tarafından çok beğenildiğini ifade ederek, çevresinden aldığı takdirin cesaret ve güç verdiğini ve bu sayede girişimci olduğunu anlattı.

"Şu anda Taleplere Yetişemiyoruz"

Hazırladığı projeyle hibe desteği başvurusunda bulunduğunu kaydeden Aslan, şöyle konuştu:

"Üç çocuk annesiyim. Eşimin aldığı maaşla çocukları okutmakta zorlanıyorduk. Basından ilçemizde KOSGEB kursunun açıldığını öğrendim. Bunun üzerine belediyeye giderek kursa kayıt yaptırdım. İlk önce yapıp yapamayacağım konusunda çekincelerim vardı. Sağ olsunlar kursta hocalarımız girişimcilik konusunda büyük destek oldu. Eşimin de desteğiyle turşu üretimi üzerine yaptığımız başvuru kabul edildi. Devletimizin desteğiyle makinelerimizi aldık. Eleme, yıkama, doğrama makinelerimizi aldık. İşletmeyi kuralı 3 yıl oldu her yıl kapasiteyi artırıyoruz. İşimizi geliştirmeye başladık. İnşallah daha da ilerleriz. Şu anda taleplere yetişemiyoruz."

Mevsimlik İşçilerle Birlikte 60 Kişi Çalışıyor

Aslan, turşuluk sebzeleri de kendisinin ürettiğini vurgulayarak, "Turşu üretmek için 100 dönümlük arazimiz üzerinde salatalıklarımız ve diğer sebzelerimizi mevsimlik işçilerimizle beraber yetiştiriyoruz. Buradan ürettiklerimizle günlük 5 ton salatalık kuruyoruz. Mevsimlik işçilerle birlikte 60 kişi çalışıyor" dedi.

Ürettikleri turşuları, başta İstanbul, Ankara ve Bursa olmak üzere birçok şehre gönderdiklerini bildiren Aslan, şöyle devam etti: "Bu topraklarda yetişen salatalık, domates, biber gibi organik yetişen sebzelerle turşularımızı kuruyoruz. Turşularımıza kendi sevgimizi katıyoruz ve bunun için çıtır çıtır oluyor. Çubuk turşusu olması için sebzelerin burada yetişmesi gerekiyor. Biz 30 çeşit turşu kuruyoruz. Ürettiğimiz her şeyden turşu kuruyoruz. Tarladan imalathaneye, imalathaneden tüketiciye sofralara sunuyoruz. Ev hanımlığından iş kadınlığına, 60 çalışanımla çok mutluyum. İnşallah üretimimiz her yıl aratacak."

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor