Gençlik Projeleri Destek Programı 2018 Başvuruları Başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı çerçevesinde Lise ve Üniversite’de okuyan gençlere yönelik özel bir proje çağrısına çıktı. Detaylar haberimizde..

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek programı çerçevesinde Lise ve Üniversite’de okuyan gençlere yönelik özel bir proje çağrısına çıktı. “Genç Fikirler Genç Projeler” sloganıyla yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısı kapsamında Lise ve Üniversite’de okuyan gençlerin “Sağlıklı Yaşam ve Spor”, “Kültür ve Sanat” ve “Yenilikçi Fikirler” başlığı altındaki projelerine 5.000 TL - 20.000 TL arasında maddi destek verilecek. 

Başvuruların 9 -23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilebileceği Gençlik Projeleri Destek Programı ile gençlerin sanal gündemlerin, sanal dünyaların esaretinden çıkarılarak, sağlıklı, verimli ve üretken bir hayata katılımının sağlanması amaçlanıyor. 

Çağrı Kapsamındaki Kategorilere Ait Detaylı Bilgiler

  • Sağlıklı Yaşam ve Spor: Sağlıklı Yaşam ve Spor başlığında, öğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilecek sportif faaliyetleri içeren, Sporun günlük yaşamın bir parçası haline gelmesine katkı verecek, sporda şiddetin engellenmesine yönelik katkı verecek, gençlerin geleneksel spor dalları ile tanışmasını sağlayacak, dezavantajlı gençlerin sportif aktiviteler yoluyla sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlayan ya da rol model niteliğinde başarılı sporcularla bir araya gelmesini sağlayacak projelere öncelik verilecek. Böylece, hem sporun birleştirici gücü ön plana çıkarılmış olacak hem de bedenen ve ruhen sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunulacak.
  • Kültür ve Sanat: Kültür ve Sanat alanında, gençlerin bu alandaki faaliyetlere ilgisini ve erişim imkânlarını arttırmayı, kültür ile sanatı günlük hayata ve dezavantajlı bölge ve gençlere taşımayı amaçlayan, alanında rol model olarak kabul edilen sembol isimleri, fikir adamlarını ya da eserlerini merkeze alan projeler desteklenecek. Unutulmaya yüz tutmuş ya da yaşayan geleneksel sanatların tanıtılmasını amaçlayan, gençlerin kısa film, tiyatro gösterisi gibi sanatsal üretim yapmalarını ve ürünlerini akranlarıyla birlikte sergilemelerini ya da yarışmalarını sağlayacak projelere de öncelik verilecek.  
  • Yenilikçi Fikirler: Son dönemde daha fazla ön plana çıkan bir konu olan “Yenilikçi Fikirler” başlığı da program kapsamına alındı. Gençlerin bilimsel gelişmelere ve teknolojik değişimlere kolay adaptasyon sağlamasından yola çıkarak, programda gençlerin değişim ve gelişime açık niteliklerinin Türkiye’nin kalkınma sürecine kanalize edilmesinin hayati önemi vurgulanıyor. Bu çerçevede, gençlerin yenilikçi fikirlere ilgisini ve fikirlerini hayata geçirme imkânlarını arttırmayı ve hayata geçirdiği yenilikçi fikirlerle üretime, teknolojiye, ekonomiye vb. katkı sağlamış rol model kişilerle gençleri bir araya getirerek deneyim aktarımını amaçlayan projeler öncelikli olacak. Yine, gençlere yönelik kodlama, programlama, robotik vb. eğitimler verilerek bu alanda ürün oluşturmalarını amaçlayan ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesinde geri dönüşüm malzemelerinin kullanımı yoluyla sağlıklı çevre bilincine katkı sağlayan projelere de öncelik verilecek.

Proje Destek Programına Katılım Şartları

  • Proje destek programına, Üniversitelerdeki Gençlik Toplulukları ve Resmi Ortaöğretim Kurumlarındaki (Lise) Gençlik Grupları proje teklifinde bulunabilecek. 
  • Gençlik Toplulukları ve Gençlik Grupları en az 5, en fazla 10 öğrenciden oluşacak. Başvuru Üniversite ve Lise yetkilileri tarafından yetkilendirilen bir genç tarafından yapılabileceği gibi bir öğretmen ya da öğretim üyesi tarafından da yapılabilecek.

Başvuru Takvimi ve Başvuru İle İlgili Detaylı Bilgiler

Proje başvurularının alınmasına 9 Nisan 2018 tarihinde saat 09.00’da başlanmış olup, başvuru süreci 23 Nisan 2018 tarihi saat 24.00’e kadar devam edecek. 

Gençlerin, 30 Mart 2018 tarihinde Bakanlık internet sitesinde yayımlanan program kılavuzunu dikkatle incelemeleri öneriliyor.

Bürokratik süreçlerin hızlandırılması için Proje başvuruları Proje Başvuru ve Değerlendirme Sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacak. Yine bu amaçla, başvuru formu ve ekleri ile diğer evraklar sadece desteklenen projelerin sahiplerinden istenerek, zaman kaybının önlenmesi ve bürokratik süreçlerin azaltılması amaçlanıyor.

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz gpdp.gsb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor