Haydar Sancak: Denetlenebilir Olan Sürdürülebilir Olur!

Yönetici olmasının yanı sıra yatırımcı kimliği ile bugüne kadar birçok farklı sektöre yatırım yapan Sancak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve hissedarı Haydar Sancak, girişimci adaylarıyla tecrübelerini paylaştı. Detaylar haberimizde..

Yönetici olmasının yanı sıra yatırımcı kimliği ile bugüne kadar birçok farklı sektöre yatırım yapan Sancak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve hissedarı Haydar Sancak, girişimci adaylarıyla tecrübelerini paylaştı. Sancak, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’ndeki (BTM) ‘Yatırımcı Söyleşisi’nde, hayatını ve girişimciliğe bakış açısını anlattı.

Ticaret ve yatırımcılığın iki farklı kavram olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Haydar Sancak,  Türkiye’de bu kavramların birbirine karışmasından dolayı henüz girişimcilik ikliminin oluşamadığını ifade etti.

Patron Olmayın, Sizi Denetleyecek Bir Mekanizma Kurun

Konuşmasında ticaret ve bilimin aslında bir arada olması gerektiğinin altını çizen Sancak, tecrübelerinden anekdotlar paylaşırken, “Patron olmayın, patron hesap vermeyen bir yetkiye sahiptir. Kendi şirketiniz bile olsa sizi denetleyecek bir mekanizma kurun ki, sürdürülebilir olasınız” dedi. Geleceğin iş insanı olacak girişimcilere seslenen Haydar Sancak, bir fikrin ticarileşirken başarıya ulaşması için adil olmanın mülk sahibine, liyakatin çalışana, sadakatin ise müşteriye ait olduğunu unutmaması gerektiğini vurguladı. Rekabet kavramının önemine dikkat çeken Sancak, “Rekabetten korkmayın, rekabet girişimcinin silahıdır” diyerek rekabetin kaliteyi arttırdığını ifade etti. Haydar Sancak, “Bir girişimci; egosunun esiri olmayacak, aklına hükmedebilecek, özgür ve şeffaf olacak, imkansızı kabul etmeyecek, yeni fikirlere açık olacak ve ayakları yere basacak” dedi.

Türkiye’deki Ortaklık Kültürü Yüzde 51 Kuralına Göre Devam Ediyor

Türkiye’deki ortaklık kültürünün yüzde 51 kuralına göre devam ettiğini söyleyen Sancak, yatırım aşamasında bu kuralın girişimcilerin karşısına da çıkacağını belirtti. Türkiye’ye katma değer sağlayacak noktanın girişimcilerin inovatif fikirleri olduğunu vurgulayan Sancak, yatırım sürecinin iyileştirilmesi için yatırımcı ve girişimcilerin birlikte çalışması gerektiğini, yapılacak çalışmalara kendisinin de katılabileceğini dile getirdi.

Yatırım Aşamasında Dış Etkenler Önemli

Birçok şirketin yönetim kurulu üyesi ve hissedarı olan Haydar Sancak, yatırım aşamasında dış etkenler nedeniyle istenilmeyen sonuçların ortaya çıkabileceğini söyledi. Medical Park’ın borsaya açılma sürecini örnek gösteren Sancak, yaklaşık iki yıl halka arz için hazırlandıklarını fakat hem Türkiye hem de ABD’de meydana gelen olaylar nedeniyle borsanın değer kaybettiğini hatırlattı. Sancak, istedikleri yatırımın çok altına düştüklerini belirtti

İTO Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor