İTO'dan Üyelerine 1.5 Milyar Liralık Nefes Kredisi İmkanı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Oda üyesi KOBİ’lerin aylık 0.99 faiz/kâr payı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri Nefes Kredisi için başvuruları almaya başladı. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Oda üyesi KOBİ’lerin aylık 0.99 faiz/kâr payı, 6 ay geri ödemesiz 18 ay vade ile 200 bin liraya kadar kullanabilecekleri Nefes Kredisi için başvuruları almaya başladı.

İTO’nun proje için ayırdığı 100 milyon liralık kaynakla 6 banka İTO üyelerine, bu tutarın 15 katı kadar, yani toplam 1.5 milyar liralık kredi kullandıracak.

İTO üyeleri Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan TOBB Nefes Kredisi’ni kullanmak için önce Oda merkezi, temsilcilikleri ya da İTO’nun mobil hizmet aracından ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu içindir’ ibareli Faaliyet Belgesi alacak.

Ardından Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım şubelerine müracaat ederek, uygunluğu değerlendirildikten sonra ticari kredi kullanabilecek. Bankalar, 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak.

İTO Başkanı Öztürk Oran, Nefes Kredisi’nin devlet, finans sektörü ve iş dünyası işbirliğinin örnek projelerinden birini oluşturduğunu söyledi. Oran, “Kredi gerek tutarı gerek faiz/kâr payı itibariyle gerçek bir nefes kredisidir. Ümit ediyorum ki üyelerimize çok büyük katkı sağlayacak ve KOBİ’lere rahat bir nefes aldıracak” dedi.

İTO'nun üyelerine kullandırabileceği 1.5 Milyar Liralık Nefes Kredisi hakkındaki daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.478 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, İş Dünyası, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor