Enerji ve Temiz Teknoloji Girişimlerinize Destek Var!

Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi SUCool, 2018 yılında enerji ve temiz teknolojiler dikeyinde hem erken aşama girişimciler hem de büyüme aşamasındaki start-up’lara yönelik uluslararası programlar hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

Sabancı Üniversitesi Teknoloji Tabanlı Girişimleri Hızlandırma Merkezi SUCool, 2018 yılında enerji ve temiz teknolojiler dikeyinde hem erken aşama girişimciler hem de büyüme aşamasındaki start-up’lara yönelik uluslararası programlar hayata geçirdi.

Global İş Ağına Dahil Olma Fırsatı

Hollanda merkezli Innoenergy kurumu ile yaptığı işbirliği neticesinde SUCool, 2018 itibariyle yönünü Enerji ve Temiz Teknolojiler alanında çalışan erken aşama girişimciler ile globale açılmaya hazır ileri aşama start-up’lara çevirdi. Bu kapsamda 2018 yılı boyunca Innoenergy ortaklığında global ölçekte programlar hayata geçirecek olan SUCool, ilk olarak erken aşama enerji, temiz çevre teknolojileri, akıllı ulaşım, sürdürülebilirlik ve mobilite alanlarında fikir sahibi erken aşama girişimcilere yönelik PRIMER Hızlandırma Programı'nı yürütüyor.

PRIMER programı kapsamında girişimciler; enerji sektörü profesyonellerinin vereceği teorik ve uygulamalı eğitimler, enerji şirketi yöneticilerinin sağlayacağı mentorluk ve danışmanlık desteklerinin yanı sıra ilk müşteriye erişim, yurt dışından yatırım alma ve global iş ağına dahil olma fırsatlarına sahip olacak.

PowerUp Yarışması’nın Global Finali’nde Türkiye’yi temsil etme fırsatı

SUCool tarafından yürütülecek bir diğer program ise, 3 yıldır Avrupa genelinde başarıyla uygulanan “PowerUp – Startup Competition” isimli uluslararası start-up yarışması olacak. Bu kapsamda, Türkiye genelinden seçilecek 7 ileri aşama enerji start-up’ı, 5-6 Mayıs 2018’de düzenlenecek iki tam günlük kampın ardından 10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleşecek ülke finalinde sahne alacak ve en başarılı start-up, Haziran ayında Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak global finalde Türkiye’yi temsil edecek.

Global finalde en başarılı start-up’lar 35.000 Euro nakit para ödülüne sahip olacak ve 150.000 Euro yatırım hakkı kazanacak. PowerUp Türkiye başvuruları 15 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek.

PowerUp Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz powerup.innoenergy.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi enerji ve  temiz teknoloji alanında girişimleri olan start-uplarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor