Girişimcilere İş Fikri: Adımla Elektrik Üreten Akıllı Zeminler!

Londra merkezli şirket Pavegen tarafından geliştirilen tasarım harikası akıllı zemin, her adımda enerji üretiyor. Kamu alanlarının aydınlatılmasına yetecek kadar enerji sağlayan karolar sadece tek bir adım ile yaklaşık 20 saniye boyunca bir LED ampulün yanmasını sağlayabiliyor. Detaylar haberimizde.

Londra merkezli şirket Pavegen tarafından geliştirilen tasarım harikası akıllı zemin, her adımda enerji üretiyor. Kamu alanlarının aydınlatılmasına yetecek kadar enerji sağlayan karolar sadece tek bir adım ile yaklaşık 20 saniye boyunca bir LED ampulün yanmasını sağlayabiliyor.

Kinetik enerjiye dayanan sistem, üzerinde atılan adımlar sayesinde elektromanyetik indüksiyon jeneratörlerinin harekete geçirerek güç üreten dönme hareketleri başlatıyor.

Elektrik üretiminin yanı sıra sahip olduğu kablosuz API sensörü ile yaya trafiği hakkında veri toplayabilen karolar tüketici eğilimlerini tahmin edebileceği gibi popüler kentsel mekanların ısı haritalarını da oluşturmaya yardımcı olabilecek.

Ayrıca pazarlama alanında da kullanılabilecek bu akıllı karolar, bir mağazadaki ziyaretçiler ve müşterilerin akıllı telefon uygulaması kullanarak adımları başına hem alışverişlerinde kullanabilecekleri hem de hayır amaçlı bağışlayabilecekleri dijital para kazanmalarını sağlayacak.

Enerji tüketimi ve üretimini daha somut ve ulaşılabilir hale getirecek olan bu akıllı karolar kazan-kazan mantığı ile birçok alanda yaratıcı şekillerde kullanılabilirler.

Solarbaba kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor