Stars Of Region Yarışmasını Kazanan Girişimler Açıklandı!

Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından Uludağ Ekonomi Zirvesi, bu yıl Google Türkiye sponsorluğundaki “Stars Of Region” yarışmasına ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından Uludağ Ekonomi Zirvesi, bu yıl Google Türkiye sponsorluğundaki “Stars Of Region” yarışmasına ev sahipliği yaptı. 

Galata Business Angels, Endeavor Türkiye ve Start Up Dergisi iş birliğiyle, Google Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada katılımcılar, girişimlerini Türkiye’nin en büyük melek yatırımcıları ve start up dostu liderlerine sunarak yatırım çekmeyi ve büyük ödülü kazanmayı hedeflediler.

Stars of Region Yarışması’na Türkiye’den ve yurt dışından gelen 100’ü aşkın başvurudan finale kalan adaylar, fikirlerini GBA yatırımcıları, Endeavor üyeleri, Ali Sabancı, Hasan Aslanoba, Paul Doany, İhsan Elgin, Ahmet Faralyalı, Ömer Erkmen, Rina Onur, Bülent Hiçsönmez, Arif Akdağ ve Gökalp Çak’ın aralarında bulunduğu jüriye sundu.

Fikrin özgünlüğü, ölçeklenebilirliği, pazarın büyüklüğü, girişimin yarattığı giriş bariyeri, girişimcinin ve ekibinin geçmiş deneyimlerine dayanarak değerlendirilen girişimler arasından Jüri Özel Ödülü’nü, Tunus’tanDabchyadlı uygulama aldı. “Circular Fashion” [dolaşımdaki moda] konseptiyle Dabchy, yeniden kullanma yoluyla hem kullanıcılarına daha uygun fiyata dolaplarını değiştirme fırsatı tanıyor hem de yeniden amaçlandırma yoluyla çevreci bir vizyon sunuyor. Girişime ödülü, Start Up Dergisi yayın koordinatörü Ebru Fırat Tayman tarafından verildi.

Stars Of Region’da üçüncülük ödülü Piri Guideın oldu. Seyahat etmeyi sevenlerin en çok zorlandığı noktalardan birini ele alan Piri Guide, kullanıcılarına şehirde bulunmaktan öte şehri tecrübe etme ve keşfetme fırsatı sunuyor. İçeriklerinin Saffet Emre Tonguç, Vedat Milor gibi değerli rehberler tarafından hazırlandığı bir uygulama olan Piri Guide, Avrupa’dan sonra Asya’ya açılmayı ve 500 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Piri Guide CEO’su Tülin Yücel, ödülünü Start Up dergisi yayın yönetmeni Niiüfer Gözütok Ünal’ın elinden aldı.

Yarışmada ikincilik ödülü, kağıt israfını önlemeyi hedefleyen girişim Leafinboxın oldu. İmzalanacak belgeler için dijital bir platform olan Leafinbox, banka ve ödeme talimatlarından, teklif ve sözleşmelere kadar birçok alanda kullanılabiliyor. Girişime ödülünü, Galata Business Angels’dan Uğur Şeker ve Arif Akdağ takdim etti.

Stars Of Region’ın birincilik ödülü gıda atığı sorunu ile küresel hedeflerin kesiştiği noktada fark yaratan Fazla Gıda oldu. Gıda israfını önleyen bu teknoloji girişimi, dünyada insan tüketimi için üretilen gıdaların %30’unun çöp olduğunu belirterek, bunun çevresel ve maddi açıdan ciddi anlamda değer kaybı yarattığının altını çizdi. Firmalara atıklarını en verimli şekilde değerlendirme şansı veren Fazla Gıda girişiminin CEO’su Olcay Silahlı ödülünü, aynı zamanda yarışmanın sponsoru olan Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez’in elinden aldı.

Zirve programı içinde gerçekleştirilen ödül töreninde yarışan girişimciler, başarılı liderlerden yatırım çekme fırsatının yanı sıra, iş dünyasının en önemli isimleriyle networking şansı da yakaladı.

Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından Uludağ Ekonomi Zirvesi, organizasyonu tarafından düzenlenen “Stars Of Region” yarışması hakkında detaylı bilgiyi bu sayfadan edilebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor