7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 1. Gününde Neler Konuşuldu?

7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Garenta sponsorluğunda düzenlenen açılış bölümünde, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Özgür Maraş ve Dow Hindistan, Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Luciano Poli kürsüye çıktı. Detaylar haberimizde..

7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Garenta sponsorluğunda düzenlenen açılış bölümünde, Capital ve Ekonomist dergilerinin Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Özgür Maraş ve Dow Hindistan, Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Luciano Poli kürsüye çıktı. Açılış konuşmalarının ardından T.C. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dünyadaki ve Türkiye’deki son ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, konuşmasının ilk bölümünde küresel ekonomideki fırsat ve tehditleri dile getirdi. Küresel ekonominin önündeki en büyük engelin hükümetlerin popülist politikalarla korumacılık duvarlarını yükseltmesi olduğunu anlatan Şimşek, “Bunu aşmanın yolu, serbest ticaretin önündeki engelleri kaldırmak.” dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek dünya ekonomilerinin büyük çoğunluğunun senkronize büyüdüğü bir ortamda, reformları hızlandırarak ekonomilerin olası krizlere karşı daha dayanıklı olacağının altını çizdi.

Global Fırsatların Geleceği

HSBC Türkiye’nin oturum sponsorluğunda gerçekleşen ‘Global Fırsatların Geleceği’ konulu oturumda ise panelistler, önümüzdeki dönemdeki yatırım fırsatlarını masaya yatırdı.

Yıldırım Holding CEO’su Yüksel Yıldırım moderatörlüğünde yapılan panele; Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdulllah Kavukcu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl ve Derimod Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Zaim katıldı.

Tarımın Geleceği

İGSAŞ’ın sponsorluğunda gerçekleşen ‘Tarımın Geleceği’ konulu ikinci oturumda panelistler, tarımda verimliliğin artırılması konusunu değerlendirdi.

Moderatörlüğünü Denizbank CEO’su Hakan Ateş’in yaptığı oturuma, Hacıince Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Yıldız, Avrupa Genç Çiftçiler Konseyi Başkanı Jannes Maes ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz katıldı.

Dijital Gelecek

Günün üçüncü oturumu Vodafone’un oturum sponsorluğunda gerçekleşti. ‘Dijital Gelecek’ konulu panelde katılımcılar, dijitalleşmenin önümüzdeki dönemde şirketleri ve toplumları nereye taşıyacağını tartıştı.

Moderatörlüğünü Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın yaptığı panele; IoT Akıllı Evler Girişimcisi Daniel Kottke, Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Akbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, M-Factory Ventures Kurucusu Murat Emirdağ, Autonomous Mobility CEO’su Peter Theo Sorgenfrei ve DaVinci Enstitüsü Gelecek Bilimcisi Thomas Frey katıldı.

Türkiye’nin Geleceği

Four Seasons İstanbul’un oturum sponsorluğunda gerçekleşen ‘Türkiye’nin Geleceği’ panelinin moderatörlüğünü BNP Paribas Cardif Türkiye CEO'su Cemal Kişmir yaptı.

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Migros CEO'su Özgür Tort, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih ve Tay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak katıldığı panelde teknolojinin gelişimi, verimlilik ve Türkiye’nin potansiyelini daha iyi kullanması konuları değerlendirildi.

Üretimin Geleceği

BASF’nin oturum sponsorluğunda gerçekleşen ‘Üretimin Geleceği’ konulu panelde, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın moderatörlüğünde katılımcılar; Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, BASF Türkiye CEO’su Buğra Kavuncu, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil ve SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov temel üretim sektörlerinin önümüzdeki dönemdeki planlarını tartıştı.

Toplumun Geleceği

Citibank’ın sponsorluğunda gerçekleşen günün altıncı oturumu ‘Toplumun Geleceği’ni konu aldı. Moderatörlüğünü Yönetim Kurulunda Kadın Derneği Başkanı Selen Kocabaş’ın yaptığı panele katılan Ecobank COO'su Carl Manlan, Inside Straight Strategies Başkanı Carl Pope ve Women for Women International Kurucusu ve CEO'su Zainab Salbi; iklim değişikliği, kadınların toplumun geleceğindeki yeri ve geleceğin şekillenmesinde ajandalarda yer alması gereken konuları masaya yatırdı.

Finansın Geleceği

Günün son ve yedinci oturumu Borsa İstanbul’un sponsorluğunda gerçekleşti. ‘Finansın Geleceği’ konulu oturumun moderatörlüğünü Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze yaptı. Konuşmacılar Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, Citibank CEO’su Serra Akçaoğlu ve Halkbank CEO’su Osman Arslan katılımıyla gerçekleşen panelde dünyada ve Türkiye’de finans sektörünü tartışıldı. Gün boyu katılımcıların yoğun ilgisiyle devam eden tüm panellerin ardından Zirve’nin birinci günü, Socar sponsorluğundaki gala yemeğiyle devam etti.

Peki, 7. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 2. Gününde Neler Konuşuldu?

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.584 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor