Yeni Bir Lider Olmak İstiyorsanız Yapmamanız Gereken 7 Hata!

Yeni liderlerin hata yapmaları alışılagelmedik bir durum değildir fakat bazı hatalardan kaçınılabilir. Bu yazımızda kaçınılabilecek 7 hata ve bunları nasıl önleyeceğimiz hakkında kısa bilgiler yer alıyor.

Yeni liderlerin hata yapmaları alışılagelmedik bir durum değildir fakat bazı hatalardan kaçınılabilir. Bu yazımızda kaçınılabilecek 7 hata ve bunları nasıl önleyeceğimiz hakkında kısa bilgiler yer alıyor.

1- Her Kararı Sizin Vermeniz Gerektiğini Düşünmeniz

Her kararı sizin vermeye çalışmanız sizi sadece bir mikro yönetici yapar. Güçlü liderler bazı kararların, kendisi kadar iyi bir şekilde başkası tarafından verilebileceğini bilirler ve kendi liderlik yeteneklerini başkalarına aşılama yolunda onlara yetki vermekten daha iyi bir yol yoktur.

2- Herşeyi Bildiğinizi Düşünmeniz

Ne kadar akıllı olduğunuzu düşünseniz de, kimse bir ‘çok bilmiş’ için çalışmak (yönetilmek) istemez. Güçlü liderler her zaman öğrenecek daha fazla şey olduğunu bilirler ve her gün yeni bir şeyler öğrenmek için arayışa geçerler.

3- İzlenmiyorken Bile İzlendiğinizi Düşünüp Hataya Düşmek

Lider 7/24 liderdir, liderlik yeteneğinizi zayıflatmanın en kolay yollarından biri de liderlik yaparken farklı bir kişilik takınmak, diğer zamanlarda farklı bir kişilik takınmaktır.

4- Takımınızın Öneminin Farkına Varamamak

Ortada liderlik yapacak bir olgu yoksa, lidere de gerek yoktur. Bir takımı tartmanın en iyi yolu sonunda takımda kalan insanların sayısıdır. Eğer sonuçlar bireysele nazaran takım olarak daha iyiyse eğer, emin olun ki lider yapılması gerekeni yapıyor demektir.

5- Her Şeyi Çok Hızlı Söylediğinizin ve Yaptığınızın Farkına Varmayıp Sık Sık Hata Yapmak

Bir şeyleri ne kadar iyi ve hızlı idare ettiğinizi düşünseniz de her zaman üzerinde biraz da olsa düşünmeniz gerekir. Hiçbir şey bir lideri yanlış anlaşılmaktan daha hızlı batıramaz. Unutmayın ki sadece bir kelime ve ya cümle yanlış anlaşılmaz, bir lider olarak sizin her hareketiniz ve davranışınız ince elenip sık dokunacaktır.

6- Zamanı Geldiğinde Liderlik Yapmaktan Korkmak

Her şey güzel giderken herkes liderlik yapabilir. Esas zor zamanlarda bir lidere ihtiyaç duyulur.Dik durmaktan ve zor kararlar vermekten korkmayın. Doğru ve ya yanlış, önemli değil, bu size sorumluluklarınızdan kaçmanıza ve liderlik yapmamanıza nazaran size saygınlık kazandıracaktır.

7- En Önemli Şeyin Siz Orada Yokken Gerçekleşenin Farkında Olamamak

Bu sizin doğru insanı ekibe katmanızda bitiyor aslında, etrafta olmadığınızda gözününüz arkada kalmayacağı insanda. İyi bir lider, rahatlıkla bir organizasyondan, takımın performansında her hangi bir düşüş olmayacağından emin olarak uzaklaşabilmelidir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.853 kişi okudu.
Kategori: İş Dünyası, Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor