DİMES, İçecek Sektörünün İlk Ar-Ge Merkezini Hayata Geçirdi

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu markası DİMES, ülkemiz içecek sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı jürisinden belge aldı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu markası DİMES, ülkemiz içecek sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı jürisinden belge aldı.

DİMES İzmir Üretim Tesisi bünyesinde hayata geçen ve Türkiye içecek sektörünün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı belgeli ilk Ar-Ge Merkezi, farklı projelerle içecek sektörüne ve tarım ekonomisine katkı sağlayacak. Ar-Ge Merkezi’nin orta vadeli hedefleri arasında, küresel içecek sektörüne uygulama bilgisi (know-how) ihracatı gerçekleştirmek de yer alıyor.

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu olan, üretimde yerli portakal kullanımı için ilk yatırımı gerçekleştiren DİMES, Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirilecek projelerle hammadde ithalatının tamamen yerli ürünle ikamesinden, küresel sektöre bilgi ihracatına atılımlarla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor. DİMES Ar-Ge Merkezi, günümüzün trendlerini yakalayan, tüketicilerin beklentilerine cevap veren, sağlık, beslenme ve tarım için değer üreten projelerin çıkış noktası olarak görev yapacak.

DİMES Grup CEO’su Ozan Diren, Ar-Ge Merkezi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “DİMES’in öyküsü, idealist bir ziraatçının, meyvelerin iyiliğini toplum beslenmesi, ülke kalkınması ve tarım üreticisinin emeği için değere dönüştürme arzusuyla kolları sıvamasıyla başlıyor; ülkemizin ilk meyve suyu markasıyla devam ediyor. 60 yıl boyunca doğaya ve insana saygılı, değer odaklı kararlarla süren öyküye, Türkiye içecek sektörünün ilk Ar-Ge Merkezi’yle yeni bir bölüm eklemenin gurunu yaşıyoruz. Ar-Ge merkezimizle tüketicilerimiz için daha sağlıklı, daha besleyici, daha keyifli ürünler, doğa ve insan için daha fazla değer, tarıma dayalı kalkınma için daha fazla katkı üreteceğiz.”

Milyon Dolarlık İhracat Yerli Ürünle İkame Edilecek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Merkezi belgesini, 2018 yılı Şubat ayında alan DİMES Ar-Ge Merkezi’nin ilk yıl projeleri arasında, Türkiye’de yetişen portakalların endüstriyel kullanımını artırmak için proses iyileştirmeleri başı çekiyor. DİMES, halen yıllık 15 bin ton düzeyindeki yerli portakal işleme kapasitesini, Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen projeyle bir yıl içerisinde yüzde 50 artışla 22 bin ton düzeyine çekecek. Böylelikle yıllık yaklaşık 1,25 Milyon Dolar’lık hammadde ithalatı, Türk çiftçisinden tedarik edilecek yerli portakallarla ikame edilecek. Diğer yandan DİMES, daha önce Aydın üretim tesisine bu amaçla yaptığı yatırımla Yüzde 100 portakal suyu üretiminde yerli portakal kullanan ilk marka olma özelliği taşıyor.

Ülkemiz içecek sektörünün genelinde bir ilk oluşturan DİMES Ar-Ge Merkezi’nin orta vadeli hedefini ise, Türkiye’den küresel içecek sektörüne uygulama bilgisi (know-how) ihracatı yapmak oluşturuyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor