KaleTalks, Bugün Ödüllü Sosyal Girişimcileri Ağırlayacak!

KaleTalks, 13 Mart 2018 tarhinde İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülünü alan Otsimo, KODA ve Yuvarla projelerinin Sosyal Girişimcilerine ev sahipliği yapacak. Detaylar haberimizde..

KaleTalks, 13 Mart 2018 tarhinde İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülünü alan Sosyal Girişimcilere ev sahipliği yapacak.

13 Mart 2018 tarhinde Kale Holding binasında gerçekleştirilecek etkinliğin konukları arasında geçen yıl hayatını kaybeden Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur adına bu yıl ilki düzenlenen "İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik" ödülünün sahipleri Otsimo ile Hasan Zafer Elcik, Köy Okulları Değişim Ağı ile Mine Ekinci, Yuvarla uygulaması ile Emre Danacı ve Erdi Yerebasmaz olacak.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödüllerinin Sahipleri

  • OtsimoOtizmli çocukların yoğun ve kaliteli bir eğitim almaları için çocuklara gereken ve eksik kalan eğitimin tablet bilgisayarlar aracılığıyla evde verilmesini amaçlayan Otsimo, otizmli çocuklara eğitim oyunları ve bu çocukların ailelerine geribildirimler sunan mobil bir platform. Otsimo, 13.000'den fazla kayıtlı çocuğa; 1.000'den fazla materyal, 5 kategoride 50'den fazla oyun ve aileler için 100'den fazla makaleye erişim imkânı sunuyor.
  • KODA - Köy Okulları Değişim Ağı: Çoğu zaman yoksunluklarıyla gündeme gelen köy okullarının nitelikli eğitim için büyük fırsatlar sunabileceği inancıyla ortaya çıkan Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), köylerdeki az sınıf mevcudu, akran eğitimi fırsatları, okul ikliminin eğitim için elverişliliği, okul-aile ilişkileri ile ilgili fırsatları değerlendirerek köy okullarında kırsaldaki koşullara uygun, bütünsel ve kaliteli bir eğitimi gerçek kılmayı hedefliyor. Vizyonu her bireyin doğadan kopmadan kendini keşfedebildiği ve gerçekleştirebildiği bir dünyayı, sürdürülebilir eğitim ekosistemleri üzerinden, birlikte gerçekleştirmek olarak tanımlanan KODA, köylerde görev yapan öğretmenler ve eğitim gönüllülerini bir araya getirerek köy okulları için yenilikçi eğitsel uygulamalar geliştiriyor ve köy öğretmenlerini desteklemek için düzenli öğretmen buluşmaları düzenliyor
  • Yuvarla: Yuvarla, bireylerin kredi ve banka kartlarıyla yaptıkları harcamaların küsuratlarını tama yuvarlayarak aradaki kuruşların doğrudan seçilen sivil toplum kuruşlarına bağışlanmasını sağlıyor. Bu model büyük kitlelerin yalnızca kuruşlarıyla büyük değişimler yaratabilmesine imkân sağlıyor. Bireysel bağışların daha çok dilencilere gittiği ülkemizde Yuvarla ekonomik açıdan her kişiye uygun, kolay ve güvenilir bu bağış yöntemi ile bireysel bağış alışkanlıklarını geliştirmeyi hedefliyor. Yuvarla'nın şu anki yıllık potansiyeli ise kuruşlarla 1,1 milyar TL'lik kaynak yaratıp, 900.000 çocuğun daha iyi eğitim almasını sağlayacak büyüklükte.

Unutmayın, etkinlik 13 Mart 2018 Salı günü 18:00'da Kale Holding binasında gerçekleştirilecek. Katılmak isteyen okurlarımız kayıt işlemlerini buradaki formu doldurarak gerçekleştirebilirler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.123 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor