2023 Yılında 1 Milyar IoT Cihazına Erişilecek

Huawei birbirine bağlı cihazların sayılarının giderek arttığını ve 2023 yılına gelindiğinde 1 milyar IoT cihazına erişim imkanının olacağını öngörüyor. Detaylar haberimizde..

Günümüzde birbirinden farklı veriler farklı ortamlardan çekilip ilişkilendiriliyor. Büyük veri ve analitik alanında yapılan yatırımlar giderek artıyor. Büyük veriyi doğru analiz edip, yönetebilen kurumlar rekabet avantajı kazanıyor.

Günümüzde teknoloji, yaşamın her alanını etkiliyor. Gelişen ve değişen teknolojiler, kurumsal ve bireysel alanda dönüşümün önünü açıyor. İletişim ve teknoloji alanındaki küresel gelişmeler; pazara sunulan cihazların kapasite, hız, güvenlik ve gizlilik bakımından rekabetçi bir anlayışla en üst seviyede olmasını gerektiriyor. Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojileri firmalarından biri olan Huawei, büyük veri çözümleri ile kurumların iş süreçlerine değer katıyor.

Dünyadaki Eğilimleri Yenilikçi Teknolojiler Belirliyor

Günümüzde eğilimleri belirleyenlerin yeni girişimler ve öncü roldeki kurumsal iş çözümleri olduğunu belirten Huawei Kurumsal İş Çözümleri Ülke Müdürü Serdar Yokuş, “Dünyada yenilikçi teknolojilere duyulan ihtiyaç giderek artıyor. Dünya genelinde; kamu güvenliği, büyük veri, bulut sistemleri, IoT, mobil ödeme ve yapay zeka eğilimlerinin etkin olmasını bekliyoruz. Birbirine bağlı cihazların sayılarının giderek arttığını ve 2023 yılına gelindiğinde 1 milyar IoT cihazına erişim imkanı olacağını öngörüyoruz. Huawei olarak, geleceğin yenilikçi teknolojilerini geliştiriyor ve bu alandaki çalışmalarımızı her geçen gün artırıyoruz. 80 bin Ar-Ge mühendisimiz ile dünyanın en büyük bilgi ve iletişim teknolojileri firması olarak faaliyet gösteriyoruz. Yenilikçi ve öncü teknolojileri geliştirebilmek adına, gelirimizin yüzde 14’ünden fazlasını Ar-Ge çalışmalarına yatırıyoruz. Ayrıca Huawei 5G teknolojisinde önemli bir konuma sahip. 5G’ye yönelik sunduğumuz altyapı çözümleri sayesinde yeni dünyanın teknolojik ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 5G altyapısı sayesinde bir kilometrekarelik alanda 1 milyon IoT cihazın bağlantısı sağlanabiliyor. Geliştirdiğimiz teknolojiler ile kurumlara ve bireylere katma değer sağlamanın yanında geleceği de şekillendirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Türkiye Teknoloji Harcamaları 22,5 Milyar Dolara Ulaşacak

IDC tarafından hazırlanan “Türkiye Öngörüleri” raporuna göre, 2018 yılında Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri harcamalarının toplam büyüklüğü 22,5 milyar dolara ulaşacak. Rapora göre, BT hizmetleri ve yazılım alt kırılımlarının, yüzde 6,4 ve yüzde 5,2’lik yıllık büyüme oranlarıyla 2018 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen bölümleri olacağı öngörülüyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor