TEKNOFEST İstanbul, 20-23 Eylül Tarihlerinde Ayaklarınızı Yerden Kesecek!

Türkiye’nin ayakları yere basmayan ilk festivali için geri sayım başladı. TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ayakları yere basmayan ilk festivali için geri sayım başladı. TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; 20-23 Eylül'de İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleşecek.

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenlenecek. 

20-23 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Yeni Havalimanı (İGA / İstanbul Grand Airport) yerleşkesinde gerçekleştirelecek TEKNOFEST İSTANBUL kapsamında, toplumun her kesimine hitap eden farklı aktiviteler yer alacak.

200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın farklı noktalarında 350'den fazla destinasyona uçuşun gerçekleştirileceği ve 250’den fazla hava yolu şirketine hizmet verecek olan İstanbul Yeni Havalimanı, ayrıca dünyanın en büyük hub’larından biri olarak Türk havacılık sektörünün, dünyada alanının liderlerinden birisi olma hedefinde önemli bir rol oynacak.

T3 Vakfı’nın faaliyetleri arasında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları, üniversite teknoloji takımları programı ve teknoloji girişimlerine yönelik destekler yer alıyor.

Vakıf, 2017 Temmuz ayında hayata geçirdiği DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ortaokul ve lise gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde ilk 18 ay, proje odaklı eğitim modeli çerçevesinde "robotik ve kodlama", "arduino ve elektronik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "havacılık ve uzay teknolojileri", "yapay zeka", "nanoteknoloji", "mobil uygulama programlama", "siber güvenlik" derslerini içeren kapsamlı bir eğitim alacak olan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, ikinci 18 ayda ise projeler geliştirecek ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında Vakıf, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman, altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor.

T3 Vakfı ve TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkiyeteknolojitakimi.org ve www.teknofestistanbul.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor