Akıllı Şehirler Konferansı, 28-29 Mart 2018 Tarihlerinde Ankara'da!

Kamu Teknoloji Platformu tarafından 3.kez düzenlenecek olan “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı” 28-29 Mart 2018 tarihlerinde Ankara JW Marriott’de gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Kamu Teknoloji Platformu tarafından 3.kez düzenlenecek olan “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı” 28-29 Mart 2018 tarihlerinde Ankara JW Marriott’de gerçekleştirilecek.

“Küresel Başarı’nın Yeni Anahtarı: Şehirlerin Liderliği” teması ile gerçekleşecek konferans dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak.2001-2014 yılları arasında görev yapan Paris’in efsanevi belediye başkanı Bertrand Delanoe ve Newyork Belediyesi İnovasyon ve Teknoloji Direktörü Jeff Merritt şehircilik ve teknoloji tecrübelerini paylaşmak üzere Türkiye’ye gelecek.

Kamu Teknoloji Platformu’nun başlatmış olduğu akıllı şehirlere dönüşüm kapsamında Türkiye’de başarılı kamu projelerinin tanıtılması, belediyelerin akıllı şehir yatırımlarını paylaşması ve dünyanın önde gelen şehirleri ile bilgi paylaşımı yapılması sağlanacak. Konferans akıllı şehir konusunda bir kez daha tüm paydaşları ve ekosistemi bir araya getirecek.

2 gün sürecek konferansta; 100’e yakın konuşmacı, 60’dan fazla belediye misafir edilecek. Kamu-özel sektör arasında önemli bir iş geliştirme köprüsü kuran etkinlikte aynı zamanda şehirlerin trafik, enerji, güvenlik, alt yapı gibi sorunlara çözüm aranacak. Şehircilik finansmanı konusunda da yeni açılımların yapılacağı konferansta belediyelerin mega yatırımları için çeşitli modeller tartışılacak.

Konferansta dünyaca ünlü konuşmacılar global trendleri ve fikirleri paylaşırken aynı zamanda da kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri de şehirlerimizin dönüşümü için birlikte en iyi fikirleri üretecekler. Şehirlerin sermayesi olan insan kaynağı, rekabet gücü, kültür ve teknoloji gibi alanların şehirleri nasıl daha güçlü hale getirebileceği konuşulacak. Akıllı şehirler ile şehirlerin liderliği arasında bulunan bağ masaya yatırılacak. Amaç Türkiye’de akıllı şehirler ile lider şehirler çıkarmak olacak.

“Akıllı Şehirler Konferansı” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.akillisehirlerkonferansi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor