Nihat Zeybekci: Süper Teşvik Paketi Açıklanıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kamuoyunda ‘süper teşvik’ olarak adlandırılan Proje Bazlı Destek Sistemi kapsamında 80 milyar TL’ye yakın yatırım tutarı olan projelerin ocak ayında düzenlenecek bir törenle açıklanacağını duyurdu. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kamuoyunda ‘süper teşvik’ olarak adlandırılan Proje Bazlı Destek Sistemi kapsamında 80 milyar TL’ye yakın yatırım tutarı olan projelerin ocak ayında düzenlenecek bir törenle açıklanacağını duyurdu.

Bakan Zeybekci, Cazibe Merkezleri programı kapsamında da Bakanlar Kurulu kararlarını hazırladıklarını, 6. bölge teşviklerine ilave bazı teşviklerle 23 ildeki yatırım teşviklerinin bu kapsamda değerlendirileceğini belirtti.

Nihat Zeybekci, 2017 ihracat verilerinin paylaşıldığı toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Proje Bazlı Destek sistemi kapsamındaki yatırım onaylarını tamamladıklarını belirterek, “2017 sonuna yetiştirmeye çalıştık ama olmadı. 2018 ocak ayı içinde bir toplantı ile açıklayacağız. 80 milyar TL’ye yakın bir yatırım tutarı var” dedi.

‘Süper teşvik’ kapsamında, petrokimya, petrol rafinerisi, enerji alanlarında büyük yatırımların ilan edilmesi bekleniyor. Bu teşvik sistemi, Türkiye’nin net ithalatçı olduğu ham madde, ara malı niteliğindeki ürünlerin özel bir teşvikle yerli olarak üretimini sağlamayı hedefliyor.

 2017 İçinde Alınan Teşvik Belgelerinin Yatırım Tutarlarının 178 milyar TL

Bakan Zeybekci, 2018 için özel sektör yatırımları konusunda iyimser olduğunu belirterek, 80 milyar TL’lik süper teşviğin, Cazibe Merkezleri programına ivme kazandırması yanında, 2017 içinde alınan teşvik belgelerinin yatırım tutarlarının 178 milyar TL’nin üzerinde olmasına dikkat çekti.

Zeybekci, bu yatırımların başlamasıyla 2018’in güçlü bir özel sektör yatırım yılı işaretleri gösterdiğini vurguladı.

İTO Haber kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor