Kuveyt Türk’ten Tıbbi Araştırma Merkezine 100 Milyon Euro Destek

Katılım bankacılığı sektöründe ilklere imza atan Kuveyt Türk, sahip olduğu özelliklerle Türkiye’de bir ilk olan Sağlık Bakanlığı Tıbbi Araştırma Merkezi için 100 milyon Euro finansman desteği sağladı. Detaylar haberimizde..

Katılım bankacılığı sektöründe ilklere imza atan Kuveyt Türk, sahip olduğu özelliklerle Türkiye’de bir ilk olan Sağlık Bakanlığı Tıbbi Araştırma Merkezi için 100 milyon Euro finansman desteği sağladı. Kuveyt Türk 12 farklı kuruluşun toplam 494.5 milyon Euro’luk desteğine 100 milyon Euro ile katılarak bu alandaki en büyük desteği vermiş odu.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı idari binaların ve biyolojik güvenlik seviyesine sahip araştırma laboratuvarlarının yer alacağı tıbbi araştırma merkezi, hastaların ve sağlık mesleği uzmanlarının ihtiyaçlarına ileri teknolojik altyapısıyla yanıt verecek.

Kuveyt Türk, toplam yatırım bedeli 711 milyon Euro olan tıbbi araştırma merkezinin fonlanması için aralarında Avrupa Yeniden Yapılaşma ve Kalkınma Bankası (EBRD), Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB), İslami Kalkınma Bankası (ISDB) gibi uluslararası finansal kuruluşların da bulunduğu 12 kuruluş arasında yer aldı. 12 finansal kuruluşun 15 yıl vadeli toplam 494.5 milyon Euro’luk finansman desteğine 100 milyon Euro ile katılan Kuveyt Türk, böylece bu alandaki en büyük desteği sağlamış oldu.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan, konuya ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin toplum sağlığı açısından stratejik öneme sahip böyle bir projeye finansman desteği vermekten dolayı memnuniyet duyuyoruz. Tıbbi araştırma merkezi, yüksek teknoloji ürünü biyolojik laboratuvarlara yatırım yaparak ülkemizdeki ve çevre ülkelerdeki araştırma faaliyetlerine ciddi katkılar sağlayacak. Ayrıca Türkiye’nin sağlık kurum ve kuruluşları ile bunların personelleri için modern bir çalışma ortamı sağlayacak olan proje, sürekli gelişen tıbbi teknolojilere duyulan ihtiyaca da cevap verecek. Böyle bir projenin finansmanının yüzde 40’ının İslami Kalkınma Bankası ve alt kuruluşlarıyla birlikte faizsiz bankacılık prensiplerine uygun olarak fonlanmasından ise ayrı bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından projesi hazırlanan tıbbi araştırma merkezi, ulusal biyo-güvenlik alanında risk oluşturan durumlara karşı hazırlıklı olmak adına yürütülecek tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerine imkân sağlayacak bir kampüs olarak Ankara Bilkent’te inşa edilecek.

Türkiye’nin ilk tıbbi araştırma merkezinin inşa edileceği proje Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) şeklinde hayata geçirilecek olup CCN Yatırım Holding A.Ş. tarafından yapılıp işletilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor