Türkiye’de Bir Belediye Tarafından Açılan İlk “Açık Üniversite” Girişimi!

Kütahya Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye’de bir belediye tarafından açılan ilk “Açık Üniversite” programını başlattı. Ön kayıtları başlayan, Kütahya’da oturan 18 yaş ve üzeri herkesin başvuru yapabileceği üniversiteye kayıtlar 5 Şubat’ta sona erecek. Detaylar haberimizde..

Kütahya Belediyesi bir ilke imza atarak, Türkiye’de bir belediye tarafından açılan ilk “Açık Üniversite” programını başlattı. Ön kayıtları başlayan, Kütahya’da oturan 18 yaş ve üzeri herkesin başvuru yapabileceği üniversiteye kayıtlar 5 Şubat’ta sona erecek.

“Açık Üniversite” programı, 8 Şubat’ta eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın ilk dersi vereceği açılış programıyla başlayacak. Türkiye’nin saygın hocaları, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Kütahyalılara, 3 ay boyunca aralarında İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Millilik ve Yerlilik, Sosyolojik Düşünmek, Siyasetnameler, Modernizm, Modern Şiir ve Poetika, Türkiye’nin Yerel Yönetim Yapısı’nın da bulunduğu çok sayıda ders verecek. Ücretsiz verilecek eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecek.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu “Belediye olarak, kültürel çalışmaların yönünü önemli ölçüde belirleyecek yeni bir perspektif sunmak amacıyla “Açık Üniversite” programımızı hemşerilerimizle buluşturuyoruz.” dedi.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Kütahya Belediyesi, ‘Açık Üniversite’ programıyla alanında uzman isimleri Kütahyalılar ile bir araya getirecek. Üniversitenin eğitim kadrosunda Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Doç Dr. Süleyman Berk, Ömer Lekesiz, Yrd. Doç. Dr. Murat Kaş, Doç. Dr. Kasım Küçükalp, Zafer Acar, Mehmet Akif Can, Doç. Dr. Bengül Güngörmez, İbrahim Altay, Yusuf Genç. Prof. Dr. Tufan Gündüz, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa gibi isimler yer alıyor.

Rol Model Olacak

 Programa ilişkin açıklamada bulunan Kütahya Belediye Başkanı Kamil SaraçoğluAçık Üniversite’nin Türkiye’nin kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade ederek, ‘’Kendi topraklarının geçmişiyle bağı olmayan, başkalarının diliyle konuşan, başkalarının gözüyle gören, başkalarının aklıyla düşünen toplumlar kendi medeniyetini inşa edemez, geleceğe taşıyamaz. ‘Açık Üniversite’ programımızın, bugün geçmişte kaldığı düşünülen, zaman zaman sadece estetik kaygıların tatminine dönük bir retorik gibi algılanan köklü kültür ve medeniyetimizin hemşerilerimizin zihinlerinde yeniden yer almasını diliyoruz.” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor