Türkiye’nin İlk Salyangoz Çiftliği Kuşadası’nda Kuruldu!

Türkiye’nin ilk salyangoz üretim çiftliği Kuşadası’nda kuruldu. İnşaat mühendisi Yusuf Murat Genç ile işletme mühendisi Mustafa Sarıoğlu, Kuşadası’nda kurdukları çiftlikte ürettikleri salyangozları, işledikten sonra Avrupa’ya ihraç edecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin ilk salyangoz üretim çiftliği Kuşadası’nda kuruldu. İnşaat mühendisi Yusuf Murat Genç ile işletme mühendisi Mustafa Sarıoğlu, Kuşadası’nda kurdukları çiftlikte ürettikleri salyangozları, işledikten sonra Avrupa’ya ihraç edecek.

Salyangoz çiftliği sahiplerinden Mustafa Sarıoğlu, yüksek sistem teknoloji kullandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Salyangoz mucizevi bir hayvandır. Kabuğundaki sonsuzluk ifadesidir. Mitolojiye göre bunlar Hermes ile Afrodit’in yasak aşkının meyveleridir. Tüketimi sadece Avrupa’da yılda 1 milyon ton. En fazla Fransa ve İspanya’da tüketiliyor, o ülkeleri İtalya ve Yunanistan takip ediyor. İspanyol ve İtalyanlar doğal salyangozları tercih ediyor. Ancak, Avrupa’da nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için doğadan toplanması yasak. Dolayısıyla sadece çiftliklerde üretiliyor. Onlar da talebi karşılamıyor. Bu ülkelere bu güne kadar ülkemizden toplama salyangozlar işlenerek gönderiliyordu. Kuşadası iklim olarak üretime çok uygun, bu nedenle Türkiye’nin ilk entegre salyangoz çiftliğini burada kurduk. Hedefimiz yılda 100 ton üretim.”

Salyangozu Türk çiftçisine gelir kaynağı haline getirmeyi düşündüklerini söyleyen Yusuf Murat Genç ise şunları söyledi: “Çiftçimizin bu işten yüksek katma değerler kazanmasını istiyoruz. Biz çiftçilerimizin köylülerimizin dikkatini buna çekmeye çalışıyoruz.”

Hürriyet kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor