Katar Tarafından Yetki Verilen İlk ve Tek Türk Kuruluşu: TSE!

TSE bu inceleme ziyareti sonrasında Katar İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Yetkilendirilmiş Deney Laboratuvarları ve Belgelendirme Kuruluşları listesine dâhil edildi. Detaylar haberimizde..

Türk Standardları Enstitüsü, Katar İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yetkilendirilmiş deney laboratuvarı (QCD Approved Laboratory) ve ürün belgelendirme kuruluşları (QCD Approved Product Certification Body) listesine dâhil edilerek Türkiye’de yetki verilen ilk ve tek kuruluş oldu.

Katar İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilileri 25-26 Aralık 2017 tarihlerinde TSE Gebze Kalite Kampüsündeki Makine, Elektroteknik ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarlarına ve Tuzla Kampüsündeki Yapı Malzemeleri, Yangın ve Akustik ile Enerji Sistemleri Laboratuvarlarına teknik ziyaret gerçekleştirdi.

TSE Laboratuvarlarında; “Sivil Savunma-Civil Defence” kapsamında yer alan yangınla mücadele esaslı ürünlere yönelik yürütülen TS 862-7, EN 3-7 standardı dâhilindeki yangın söndürücülerin performans deneyleri ile TS EN 60332-3-10 dâhilindeki kablo demeti yangına tepki deneyleri Katar yetkililerinin şahitliğinde Enstitü uzmanları tarafından gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen toplantıda da, Katar yetkililerine TSE’nin küresel uygunluk değerlendirme faaliyetleri, deney laboratuvarlarının özellikle sivil savunma kapsamına giren ürünlere yönelik test hizmetleri ve ürün belgelendirme faaliyetleri hakkında sunumlar yapıldı.

TSE bu inceleme ziyareti sonrasında Katar İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan Yetkilendirilmiş Deney Laboratuvarları ve Belgelendirme Kuruluşları listesine dâhil edildi.

Söz konusu yetkilendirme ile sivil savunmanın yangınla mücadele kapsamına giren ürünlerinde TSE’den alınan deney raporları ile ürün belgeleri ilave bir şart aranmaksızın Katar tarafından kabul edilecek. Bu onaylanma ile TSE markasının sadece Katar’da değil, Katar ile iş yapan diğer ülke üreticileri nezdinde de tanınması ve kabul edilmesine yönelik önemli bir adım atılmış oldu.

Enstitü, Katar Sivil Savunma birimleri tarafından her yıl yapılacak gözden geçirme tetkiklerinde onaylı ürün kapsamının arttırılması ve böylece yetki alanının daha da genişletilerek üreticilere yurtdışı fırsatlarının önünün açılması için çalışma yapmayı hedefliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor