Lütfi Elvan: Yüksek Teknolojiye 6,1 Milyar Lira Destek Verdik​!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yenilikçilik ve yüksek teknolojiye yönelik altyapı oluşturulması çerçevesinde bugüne kadar 6,1 milyar liralık destek sağladıklarını belirtti. Detaylar haberimizde..

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TİM'in Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlediği 6. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, bir ülkenin gelişmesinin, kalkınmasının, üretim gücünü artırmasının, ürettiklerini markalaştırmasının, yeni ve yenilikçi ürünlerle dünyada varlığını hissettirmesinin, bütün paydaşların yerinde ve zamanında elin taşın altına koymasıyla mümkün olduğunu dile getirdi.

Bakan Elvan, bu kapsamda kamunun, özel sektörün ve üniversitelerin üzerine düşenler görevler olduğuna işaret ederek, maddi ve beşeri kaynakların doğru ve zamanında yerli yerince kullanılması gerektiğini belirtti.

Bakan Elvan, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesinin artırılmasının önemine işaret ederek, günümüz ekonomisinde piyasadaki fırsatları araştıran, mevcut kaynakları en uygun şekilde bir araya getirerek bu fırsatları hayata geçiren girişimcilerin büyük önemi olduğunu söyledi. Girişimcilerin attığı adımların Türkiye'ye nitelikli istihdam, üretim ve ihracat olarak geri döndüğüne dikkati çeken Bakan Elvan, bilgiye dayalı üretimin, ekonomik büyümenin itici kuvveti haline geldiğini anlattı.

Kalkınma Bakanlığı'nın yenilikçilik ve yüksek teknolojiye yönelik altyapı oluşturulması çerçevesinde bugüne kadar 6,1 milyar liralık destek sağladıklarını belirten Elvan, bu desteğe bundan sonraki süreçte de artırarak devam edeceklerini söyledi.

"4 araştırma merkezini Bakanlığımız akredite etti ve şu an merkezlerin ödeneklerini de gönderdik" diyen Bakan Elvan, "Önümüzdeki yıldan itibaren performanslarına göre bu araştırma merkezlerine daha fazla ödenek tahsis etme imkanımız da olacak. Araştırma altyapı merkezlerinin sayısının her geçen gün daha da artmasını arzu ediyoruz" dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor