Türkiye'nin Down Sendromlu İlk Girişimcisi: Ozan Ulusoy!

Matbaacılık Kalfalık Belgesi olan Down sendromlu 26 yaşındaki Ozan Ulusoy, İŞKUR Hibe Desteğiyle kendi işinin patronu, hayallerinin kahramanı oldu. Detaylar haberimizde..

Matbaacılık Kalfalık Belgesi olan Down sendromlu 29 yaşındaki genç girişimci Ozan Ulusoy, İŞKUR Hibe Desteği ile kendi işinin patronu hayallerinin de kahramanı oldu.

1988 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğan Ozan Ulusoy, Eryaman Cumhuriyet İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra 4. Akşam Sanat Merkezi'nin Matbaa Genel Bölümü'nde eğitim hayatına devam etti. Buradaki aldığı eğitimi çırak olarak başarıyla tamamlayan Ulusoy, daha sonrasında ise kalfalık sınavına girerek "Kalfalık Belgesi" almaya hak kazandı.

"Aşkın Şarkısı" isimli yayınlanmış bir şiir kitabı bulunan, ayrıca bir çok söyleşi ve imza gününe katılarak engelli duyarlılığı konusunda farkındalık yaratan Ozan Ulusoy, “DOWN’LA YAŞAMAK” isimli yaşam öyküsünü mizahi açıdan süslediği performanslarıyla anlatıyor.

Çankaya Belediyesi Çengel Kafe’de 7 yıl garson olarak çalışan ve yedi farklı tiyatro oyununda da oynayan Ulusoy, BİMEKS Elektronik Mağazasında on ay satış destek elemanı olarak çalıştıktan sonra “Ben şair adamım neden oyuncak satıyorum?” diyerek istifa etti.

Tam da bu sırada hayatı değişen Ulusoy, "Benim Reklam Ajansım : DOWN REKLAM AJANSI" isimli proje ile İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından desteklenerek kendi reklam ajansını kurdu.

Ozan Ulusoy, 2015 yılında ODTÜ Genç Girişimci Topluluğu tarafından düzenlenen “Kristal Ağaç Ödülleri” adlı organizasyonda “Yılın Girişimcisi” ödülü alarak "Türkiye'nin Down Sendromlu İlk Girişimcisi" ünvanını da almıştı.

Türkiye'nin Down Sendromlu İlk Girişimcisi ünvanını alan Ozan ULUSOY son olarak ödüllendirildiği  ODTÜ Yılın Girişimcisi  Ödül Töreninde yaptığı konuşmada şunları söylemişti;

“Ben Ozan ULUSOY. İlk başta beni Yılın Girişimcisi ödülüne aday gösteren ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğuna ve bu işi kurmamda destek olan İŞKUR Yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ben bu ödülü Down Sendromlu Aileler adına alıyorum. En başta annem, babam, kardeşim, öğretmenlerim olmak üzere benim üzerimde emeği olan herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.“

Down Reklam Ajansı girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.downreklam.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor