Çocukları İçin İstifa Etti, Geliştirdiği Oyunlar İle Girişimci Oldu!

Uzun yıllar uluslararası bir şirkette yöneticilik yapan Alp Saraçoğlu, çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için işinden istifa etti ve girişimciliğe adım attı. Detaylar Haberimizde..

Oyun oynamak çocukların en büyük ihtiyaçlarından biri. Ancak sokak oyunlarından sonra, çocukların dokunarak, hissederek oynadıkları gerçek oyunlar da azalmaya başladı. Çocuklar için oyun demek neredeyse tabletle yaşamak anlamına geldi. Çocuklar bir taraftan sosyalleşmeden büyüyor bir taraftan da yalnızlaşıyor. Tek başına tabletle vakit geçiren çocukların ebeveynle ilişkileri zayıflıyor. Bu durumdan şikayetçi ve alternatif oyun arayışı içinde olan ebeveynlerin de işi oldukça zor. Çünkü hem çocukların hayal gücünü güçlendiren, hem de birlikte oynanacak gerçek oyun bulmak kolay değil.

Uzun yıllar uluslararası bir şirkette yöneticilik yapan Alp Saraçoğlu, çocukları ile daha fazla zaman geçirebilmek için işinden istifa etti. Çoçukları Kerem ve Melisa ile oynadığı oyunları “Haydi Baba Oyun Oynayalım” videoları başlığı altında internette paylaşan Saraçoğlu takipçilerinden gelen yoğun talep üzerine Ludio Minima ile girişimclik dünyasına adım attı.

“Çocuklarımla oyun oynama ve daha fazla vakit geçirme isteğim beni girişimciliğe itti. Daha doğrusu çocuklarım beni girişimci yaptı." diyen Alp Saraçoğlu “Çocuklarımla oyun oynama ve daha fazla vakit geçirme isteğim beni girişimciliğe itti. Daha doğrusu çocuklarım beni girişimci yaptı. Uluslararası bir şirkette çalışırken Kerem ve Melisa ile daha fazla zaman geçirmek için istifa ettim. Çocuklarımla oynadığım oyunları internette ‘Haydi Baba Oyun Oynayalım’ başlığı altında paylaştım. Bu videolar büyük ilgi gördü. Özellikle ebeveynlerin alternatif oyun arayışı içinde olduğunu gördüm. Çok talep geliyordu, ben de bundan yola çıkarak, Türkiye’de ilk defa kart ve hamuru birleştiren “Oyun Hamuru Kartları” serisini geliştirdim. Markamızın çok kısa bir hikayesi olmasına rağmen çok büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız. İnternet satışlarımız çok iyi gidiyor. Kurumsal işletmelerden ve perakende satış kanalarından da talep geliyor. Kısa süre içinde oralarda da olmayı planlıyoruz” dedi.

Oğlu Kerem ve kızı Melisa ile birlikte bir oyun yaratma hayalini gerçeğe dönüştüren Saraçoğlu için, Ludio Minima ailenin üçüncü çocuğu oldu. Latince “oyuncu minik” anlamında gelen Ludio Minima, isminin yanı sıra ilhamını da çocukların oyuncu doğasından ve büyüklerin onlar için sık sık kullandığı “minnak” lakabından alıyor. Oyunların gerçek dünya ile bağlantılı olmasını isteyen Saraçoğlu, oyunlarındaki karakterleri kendi çocuklarından yola çıkarak oluşturuyor.

Ludio Minima hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ludiominima.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.408 kişi okudu.
Kategori: Hizmet Sektörleri, Girişimci Hikayeleri
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor