2018’de Influencer Marketing Yatırımları %100 Artacak!

CC Media House Direktörü Güven Çelikkaya, 2018 yılında öne çıkacak Influencer Marketing trendlerini değerlendirdi ve bu pazardaki büyümenin yüzde 100’ün üzerinde olabileceğini söyledi. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de ve Ortadoğu’da influencer marketing ve online video içerik alanında projeler hayata geçiren CC Media House Direktörü Güven Çelikkaya, 2017 yılında influencer marketing projelerine pek çok markanın ilk defa yatırım yaptığını belirtti. 2018 yılında bu alana yatırım yapan yeni markalar ile birlikte pazardaki büyümenin yüzde 100’ün üzerinde olabileceğini söyledi.

CC Media House Direktörü Güven Çelikkaya, 2018 yılında öne çıkacak Influencer Marketing trendlerini değerlendirdi. Çelikkaya 2017 yılında Türkiye'de farklı sektörlerden bir çok markanın influencer marketinge ilk defa adım attığına dikkat çekerek “2018 yılında markaların influencer marketinge daha çok yer vermeye başlayacağını düşünüyorum. Influencer marketingin hem içerik üretiminin zenginleşmesi hem de markaların bu alanın farkına varması ile birlikte yüzde 100 oranında büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Bunun en önemli sebebi Influencer Marketing'in diğer geleneksel pazarlama yöntemlerine kıyasla çok etkili, hızlı, doğal ve ölçümlenebilir bir yöntem olması geliyor” dedi.

2018’de 6 Önemli Trende Dikkat

Güven Çelikkaya 2018 yılında Influencer Marketing kampanyalarında aşağıdaki 6 önemli trendin hakim olacağını belirterek bu trendlerin kampanyaların başarısını etkileyeceğini söyledi .

  1. 2018 yılında düzenlenecek kampanyalarda ROI (Return of Investment) ve KPI (Key Performance Indicator) bazlı ölçümlemeler öne çıkacak.
  2. Video içerikler 2018 yılında daha da yükselişe geçecek.
  3. Eskiden o kadar da önem verilmeyen micro influencer değer kazanacak ve daha çok kampanya da yer alacak.
  4. Şeffaflığın her geçen gün daha çok önem kazandığı bir yerde sahte hesaplar tarihe karışacak. Ayrıca daha çok sayıda influencer, kendi adlarını taşıyan ürünler çıkarmaya başlayacaklar.
  5. Son kullanıcıya yönelik B2C kampanyaların yanında B2B (Business to Business)odaklı Influencer Marketing kampanyalarında artış olacak.
  6. Influencer Marketinge yatırılan bütçe ve dahil olan marka sayısı 2018 yılında çok daha hızlı şekilde artacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.586 kişi okudu.
Kategori: Pazarlama
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor