Yenilikçi Eğitim Ağları (ITN) 2018 Yılı Çağrısı Açıldı!

Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri alanı altında yer alan Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks–ITN) 2018 yılı çağrısı açıldı. Detaylar haberimizde..

Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri alanı altında yer alan Yenilikçi Eğitim Ağları (Innovative Training Networks–ITN) 2018 yılı çağrısı açıldı. ITN çağrısı, yenilikçi araştırma alanlarında konu sınırlaması olmadan, kariyerinin başlangıcındaki araştırmacıların eğitilmesini hedefliyor.

ITN, birden fazla ülkeden farklı akademik ve akademik olmayan (sanayi kuruluşu, STK vd.) kuruluşları bir araya getirerek, konusunda deneyimli araştırmacılar tarafından, doktora derecesini almamış genç araştırmacıların eğitilmesine yönelik projeler geliştirilmesine önayak oluyor. Bu vesileyle deneyimli araştırmacılar, kendi alanlarında yetişecek genç araştırmacılar için kurumlarında araştırma pozisyonu açma ve Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan uluslararası araştırmacılar ile araştırma yapma/çalışma fırsatı yakalamakta. 

Proje önerisinin Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmesi halinde istihdam edilecek araştırmacıların maaşları, eğitim ve araştırma masrafları, proje ortakları arasında düzenlenecek etkinliklerin masrafları, Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmakta.

Başvuru Şartları

ITN Çağrısı'na sunulabilecek proje önerileri 3 farklı şekilde olabilmekte:

  • Eğitim Ağları Programı – European Training Network (ETN): En az üç farklı AB Üye ve Asosye Ülkesinden* 3 farklı akademi ve akademi olmayan kuruluşun bir araya gelmesi ile oluşturulacak konsorsiyum ile kariyerine yeni başlayan araştırmacılara yönelik bir araştırma ve eğitim programı yazılması beklenmekte. Diğer ülkeler gibi Türkiye’nin de en çok başvurduğu ve desteklendiği bu türde, ortalama 6-8 ortaklı konsorsiyumlar oluşturulduğu bilinmekte. Proje önerisi sunulurken istihdam edilecek araştırmacıların adları verilmemekte, sadece açılacak istihdam pozisyonlarının tanımı yapılmakta. Proje önerisinin desteklenmesi halinde ortaklar şeffaf bir şekilde ilan açarak söz konusu pozisyonlara başvuracak araştırmacılara duyuru yaparlar.
  • Sanayi Doktora Programı – European Industrial Doctorates (EID): En az 2 farklı AB Üye veya Asosiye Ülkeden, an az bir akademi ve bir sanayi kuruluşunun bir araya gelmesi ile oluşturulacak doktora programı kapsamında, kariyerinin başındaki araştırmacıların sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlar özelinde yetiştirilmesi hedeflenmekte. Ortak kuruluşlardan en az bir tanesi doktora derecesi vermeye ehil olmalı. Program kapsamında istihdam edilen araştırmacıların, projenin akademik ortağının yürütmekte olduğu doktora programına kayıtlı olması ancak zamanlarının %50’sinden fazlasını sanayi ortağında geçirmesi gerekmekte.
  • Ortak Doktora Programı – European Joint Doctorates (EJD): En az 3  farklı AB Üye ve Asosiye Ülkeden 3 farklı kuruluşun bir araya gelerek oluşturacakları uluslararası, sektörler arası ve disiplinler arası doktora programı kapsamında ortak, çift ya da çoklu doktora derecesi verilmesi hedeflenmekte. Ortak kuruluşlar geçerli doktora derecesi vermeye ehil olmalı. 

Bu çağrı için Avrupa Komisyonu proje önerisi başvurularını 17 Ocak 2018 tarihine kadar kabul etmekte.

Yenilikçi Eğitim Ağları 2018 yılı çağrısı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.h2020.org.tr/tr/h2020/marie-curie/itn web adresini izyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor