İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar Vefat Etti

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrasında sabaha karşı hayata veda etti. Merhum İbrahim Çağlar'ın cenazesi 12 Aralık 2017 Salı ikindi namazını müteakip Marmara İlahiyat Camiinden kaldırılacak. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrasında sabaha karşı hayata veda etti. Merhum İbrahim Çağlar'ın cenazesi 12 Aralık 2017 Salı ikindi namazını müteakip Marmara İlahiyat Camiinden kaldırılacak.

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri konumunda olan İstanbul Ticaret Odası'nın Başkanı İbrahim Çağlar, dün gece geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

İTO Başkanvekili Murat Kalsın, Çağlar'ın vefatı ile ilgili şu mesajı paylaştı:

"Kıymetli Dostlar,

İstanbul Ticaret Odası Başkanımız, Kıymetli ağabeyim, Yol Arkadaşım İbrahim Çağlar, dün gece kalp krizi geçirdi ve sabaha karşı Hakka yürüdü.

Çok üzgünüm.

Başımız sağolsun.

İnna lillahi ve İnna İleyhi Raciun"

İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ise, "Dün bütün gün birlikteydik. Sabah 09.00'dan akşam 21.30'a kadar. Hiçbir şeyi yoktu. Sonra evde böyle bir şey olmuş" dedi. Gözyaşlarını tutamayan Bal, daha fazla konuşamadı.

İbrahim Çağlar  Kimdir?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğdu. Ticaretle yoğrulan bir ailede yetişen İbrahim Çağlar 7 yaşından itibaren yazları kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başladı. İlkokuldan sonra Güneş Kolejinde eğitim gören Çağlar, lisede gönlünde yatan aslanın peşinden giderek Ticaret Lisesi’ne kayıt oldu. 1977 yılında liseden mezun olan Çağlar ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi müteakiben kurmuş ve iş hayatına atılmıştı.

18 yaşında başladığı ticaret hayatını bugün tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren Çağlar, aynı zamanda sosyal hayatta, çeşitli vakıflarda aldığı görevlerle de ön plana çıkmıştır.

Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Vakıfların dışında AK Parti ve MÜSİAD Kurucu Üyesi olan Çağlar, 2004-2010 yılları arasında TOBB Yönetim Kurulu Sayman üyeliği ve aynı tarihlerde TSE Yönetim Kurulu üyeliği yaparken, 2006-2012 yılları arasında DEİK Yönetim Kurulu üyeliği ve 2003-2006 seneleri arasında da İTHİB yönetim kurulu üyeliğini yürütmüştür.

İstanbul Ticaret Odası’nda 1999 yılında Meclis üyeliği ile göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Merhum İbrahim Çağlar'ın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Sahrayıcedid Aile Kabristanı’na defnedilecek.

Girişim Haber ailesi olarak; başarılı iş adamı  merhum İbrahim Çağlar'a Allah'tan (cc) rahmet, yakınlarına ve  sevenlerine ise başsalığı ve sabırlar diliyoruz.

Bu içeriği 3.028 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, İş Dünyası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor