Türkiye'nin En Çok Turist Çeken Şehirleri Belli Oldu!

Türkiye’ye yılın ilk on ayında gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış gösterdi. 2017 yılının ilk on aylık diliminde 29 milyonu aşkın turist Türkiye’yi ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

Türkiye’ye yılın ilk on ayında gelen turist sayısı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış gösterdi. 2017 yılının ilk on aylık diliminde 29 milyonu aşkın turist Türkiye’yi ziyaret etti. Antalya,İstanbul ve Edirne turizmde en çok artışın yaşandığı iller oldu.

Ajans Press, Türkiye’nin turizm istatistiklerini inceleyerek medya araştırması gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden elde ettiği bilgilere göre Antalya turizmde en büyük hareketliliğin yaşandığı il oldu. Yılın ilk on ayında Antalya yüzde 31’lik artışla 9 milyon 255 bin turist ağırladı, ikinci sırada 9 milyon 8 bin turisti ağırlayan İstanbul yer alırken Edirne yüzde 9’luk artışla 2 milyon 703 bin turisti ağırladı. 

Geçtiğimiz yılın tamamında 25,3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye, bu yılın ilk on aylık diliminde gelen turist sayısıyla bu rakamı aşmış bulunuyor. Turizmde yaşanan hareketliliğin birincil nedeni olarak Rusya ile yaşanan uçak krizinin çözülmesi ve politik krizin sonlanması olarak gösterildi. İlk on ayda Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 766 bin 871’den 4 milyon 656 bine yükselirken, Rusya, Türkiye’ye en çok turistin geldiği ülke konumunda bulundu.İkinci sırada ise düşüş olmasına 3 milyon 336 bin 7 kişiyle Almanya yer alırken, İran 2 milyon 118 bin 263 turistle üçüncü sırada yer aldı.

Haberimizi turizm sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.527 kişi okudu.
Kategori: Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor