İTÜ Çekirdek Girişimleri 6 Yılda 415 Milyon TL’lik Değerlemeye Ulaştı

En iyi üniversite kuluçka merkezleri arasında dünyada 18. ve Avrupa’da 8. sırada olan İTÜ Çekirdek, Türkiye’de teknoloji tabanlı girişimciliğin önemli ölçüde yaygınlaşmasını sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor. Detaylar haberimizde..

En iyi üniversite kuluçka merkezleri arasında dünyada 18. ve Avrupa’da 8. sırada olan İTÜ Çekirdek, Türkiye’de teknoloji tabanlı girişimciliğin önemli ölçüde yaygınlaşmasını sağlarken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından girişimcilere hayallerini girişime dönüştürmek için gerekli sermaye kaynağına erişme fırsatı sunan İTÜ Çekirdek, kurulduğu 2012 yılından beri birbirinden iddialı 24.832 girişim başvurusu aldı ve yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 1.150 girişime ve 3.450 girişimciye destek verdi.

İTÜ Çekirdek’in sunduğu fırsatlar sayesinde toplam 35 milyon TL değerinde yatırım alan girişimlerin toplam cirosu 55 milyon TL, toplam değerlemesi ise 415 milyon TL oldu. Sadece 6 yılda 175 girişimin aldığı desteklerle başarılı olmasını ve şirketleşmesini sağlayan İTÜ Çekirdek, 500’den fazla istihdam yarattı.

Başvuranların Yaş Ortalaması 29,49

İş fikirlerine sunduğu desteklerle ülke ekonomisine katkı sağlayan İTÜ Çekirdek’e başvuranların yaş ortalaması 29,49, başvuran kadın girişimci oranı ise yüzde 18. Bu veriler özellikle gençlerin yeni iş fikirlerini hayata geçirmek için adım attığı sonucunu ortaya çıkarırken, başvuran 5 kişiden 1’inin kadın olduğu sonucunu da gözler önüne seriyor.

6. Yılında Big Bang Startup Challenge 5 milyon TL’yi Aşan Yatırım ve Hibe İmkânı Sunuyor

Bu yıl 6.sı gerçekleşen Big Bang Startup Challenge’da 5 milyon TL’yi aşan yatırım ve hibe imkânından pay almak için yarışan girişimler, 23 Kasım’da Uniq İstanbul’da “etki” temasıyla gerçekleşecek final etkinliğinde sahneye çıkacak. Final etkinliğinde geleceğin teknolojilerine şahit olmak ve girişimcilerin final heyecanını paylaşmak isteyen herkes, bigbang.itucekirdek.com adresinden kayıt olarak etkinliğe katılabilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor