Bülent Tüfenkci Açıkladı: Sınır Ticaret Merkezleri Oluşturulacak!

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ticaret ve Sanayi Odası'nda iş adamlarıyla bir araya geldi. 

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 yıldır her alanda büyüdüğünü, büyümeye devam ettiğini, ekonomik, sosyal ve hukuksal alanda çok önemli reformların gerçekleştirildiğini, ekonominin istikrara kavuştuğunu, sosyal dengelerin ve refah seviyesinin gözle görülür şekilde iyileştiğini söyledi.

Türkiye'nin 15 yılda marka değeri olan bir ülke konumuna eriştiğini vurgulayan Tüfenkci, "Marka değerimizi yükseltebilmek adına daha fazla üretecek, daha fazla istihdam sağlayacak, daha fazla ihraç edeceğiz. Baktığımız zaman 2017 yılı içinde Cumhurbaşkanımızın da seferberliğiyle Türkiye'de 2 milyon 198 bin insanımıza yeni iş bulduk. Ama bu yeterli değil. Daha fazla istihdam sağlamamız lazım. Bunun için de daha fazla insana iş ve aş bulmamız lazım." ifadesini kullandı. 

"Sınır Ticaret Merkezleri Oluşturulacak"

Tüfenkci, Hakkari'nin kendileri için çok önemli olduğunu, kentin istihdam problemlerini ve bunu gidermek için yatırımların önemini bildiklerini ifade ederek, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Hakkari'ye başvuran yatırımcılar arasında kente katkı ve istihdam sağlayacak yatırımların belirlendiğini anımsattı. Program kapsamındaki 23 il için projelerin belirlendiğini ve son onaydan çıktıktan sonra hayata geçireceklerini anlatan Tüfenkci, yeniden bölgelerin bir kalkınma ve sanayileşme hamlesine girmesini istediklerini vurguladı.

Hakkari gibi sınır illerinde yaşayan insanlar için sanayi kadar sınır ticaretinin de önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkci, şu değerlendirmelerde bulundu: "Sınır ticaretini tabana yaymamız lazım. İnşallah Başbakanımızın da talimatıyla bu bölgelerde sınır ticaret merkezleri oluşturmak için kolları sıvadık. Son aşamaya geldik. Önümüzdeki çok kısa zaman içinde onu da kamuoyuyla paylaşacağız ve burada sınır ticaretini biraz daha kolaylaştırarak esnafımıza yaymış olacağız. Biz ticaretin ve gelir bölüşümünün adil olarak tabana yayılmasını savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Onun için projeler üretiyoruz, sınır ticaretinin kente yayılmasını istiyoruz."

"Herkesin Yapabileceği Bir Alan Haline Getirmek İstiyoruz"

Sınır ticaretinde yeni bir model üzerinde çalıştıklarını, 3 kalemin yasak ama diğerlerinin serbest olduğu, üçüncü ülkeden gelen menşeli malların da alınıp satılacağı bir sistemi hayata geçirmek istediklerini aktaran Tüfenkci, "İnsanlarımızın kaçakçılık yaparak hem kaçakçı durumuna düşmemesini, orada canlarını kaybetmemelerini ya da çeşitli terör örgütlerine haraç vermemelerini istiyoruz. Bunu belli bir yasal statüde kayıt altında herkesin yapabileceği bir alan haline getirmek istiyoruz." dedi. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.312 kişi okudu.
Kategori: Girişim Gelişmeleri, İhracat / İthalat, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor